Létrehozva: 2017.09.29.

Ezért utazz te is Grúziába

Grúziába a Wizz Air járatainak köszönhetõen már potom pénzért eljuthatunk. Az eddig szinte érintetlen, nehezen elérhetõ ország már egy karnyújtásnyira fekszik tõlünk. A lehetõségeket pedig érdemes kihasználni, hiszen az országot járva rejtett csodákra bukkanhatunk. Most összeszedtük a legfõbb okokat, hogy miért indulj útnak te is.

1. A vadregényes természeti szépségekért

Grúzia több 5000 méter feletti hegyet is magáénak tudhat. Az ország egyik legszebb vidéke a Svaneti és a Kazbegi régió, amely festői környezettel és több száz éves kolostorokkal vár. Ezen felül érdemes ellátogatni az északkeleti országrészben található Tusheti Nemzeti Parkba is, ahol szintén lélegzetelállító a természet. A hegyek mellett ne feledkezzünk meg a tengerpartról sem, hiszen az ország fekete-tengeri partvonallal is rendelkezik, így a hegymászást és a tengerparti nyaralást is ötvözhetjük.

2. Az emberek miatt

A grúzok a világ legbarátságosabb, legvendégszeretőbb emberei. Habár az országban a legismertebb idegen nyelv az orosz, ettől függetlenül ha angolul szólítunk le valakit az utcán, még akkor is megpróbál segíteni, amennyiben nem beszél nyelveket. Bárhova is megyünk, a fogadtatásra nem lesz panasz.

3. A kedvező árak miatt

A magyar árakhoz képest a grúziai árak jóval alacsonyabbak, így a pénztárcánkba se kell mélyen belenyúlni, amennyiben Grúziába utazunk. Vendégházakban már pár 1000 Ft-nak megfelelő összegért megszállhatunk, az éttermekben pedig akár 800 Ft-ból is jóllakhatunk.

4. A gasztronómiai élményért

Az ország változatos földrajzi fekvésének köszönhetően az alapanyagok is sokszínűek, rengeteg zöldség és különböző húsfélék is megtalálhatóak az asztalon. Mindenképp kóstoljuk meg a grúz kenyérfélét, a hacsapurit, melynek tésztájába joghurt, vaj és sajt is kerül. A tészta- és húsételek kedvelői ne hagyják ki a hinkalit sem, mely különböző húsokat, marha, bárány vagy sertés gombócokat rejt egy tésztabatyuban.  Az édességek közül a csurcselát is kóstoljuk meg, amit akár ajándékként is hozhatunk a családnak, barátoknak. Ez egy zselés szőlőlébe mártott asztal gyümölcsös, diós, mogyorós rúd, amit minden piacon vagy akár az utcán is beszerezhetünk.

Egy biztos, a grúziai utazással felejthetetlen élményekben lesz részünk. Irány a Kaukázus!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Először találkoztak a Házasság első látásra párjai, máris cseréltek volna

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

metropol.hu

Harry herceg nem találkozhat Katalinnal, nagybeteg sógornőjével

mandiner.hu

Puzsért is felhívta Bohár Magyar Péter ügyében (Videó)

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

hirtv.hu

Zelenszkij korábbi szövetségesének példa nélküli interjúja borzolja a kedélyeket Ukrajnában + videó

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-