10 elképesztő érdekesség Görögországról

Görögország nem hiába a világ egyik legnépszerûbb turisztikai célpontja. A csodás mediterrán szigetek, az õsi kultúra, a végtelenül nyugodt, kedves helyiek és az ízletes ételek csak úgy vonzzák a látogatókat.

Te is valamelyik görög szigetre készülsz a nyáron? Lepd meg a helyieket a felkészültségeddel. Összegyűjtöttünk pár érdekességet az országról.

1. Görögországban törvény írja elő, hogy minden 18 év feletti lakosnak kötelezően le kell adnia a szavazatát a választásokon.

2. Görögország a világ harmadik legnagyobb olívaolaj-termelő országa. Az ország még a mai napig rendelkezik a 13. századból származó olajfákkal.

3. Görögországnak nincs hajózható folyója, hiszen az ország közel 80 %-a hegyvidék.

4. Görögország a nyugati világ bölcsője, 7000 éve folyamatosan lakott terület, Athén pedig Európa egyik legrégebbi városa.

5. A lakosság 40 %-a a fővárosban, Athénban él.

6. Görögország több mint 2000 szigettel rendelkezik, melyek közül csak 170 lakott. Az ország legnagyobb szigete Kréta.

7. Görögország rendelkezik az EU kereskedelmihajó-flottájának 70 %-ával. Az országban törvény írja elő, hogy a hajók legénységének legalább 75%-ban görögnek kell lennie.

8. Görögország rendelkezik a legtöbb napsütötte órával Európában, az év 250 napján élvezhetjük a jó időt.

9. Görögország az egyetlen olyan ország a világon, ahol az egy évben érkező turisták száma a teljes lakosság kétszerese.

10. Görögország összes partszakasza több mint 14000 km-t tesz ki.  

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!