TÜZELŐÁLLÁS

Szerző ML

Létrehozva: 2024.10.09. 13:00

„Méltánytalannak tartom” – kimondták a kőkemény igazságot Szoboszlai Dominikről

Angliában gyakran kritikával illetik a Liverpool középpályását, a brit lap nemrég azonban mellé állt. Szoboszlai Dominik a OneFootball szerint nagyon gyorsan megértette, hogy mit szeretne tőle Arne Slot.

Szoboszlai Dominik eddigi megítélése meglehetősen vegyesre sikeredett Angliában. A középpályás egy éve 70 millió euróért (26 milliárd forint) érkezett az RB Leipzigtól, az őszi szezonban pedig rögtön nagyszerűen játszott. Tavasszal azonban visszaesett a teljesítménye, ami miatt rengeteg kritikát kapott. A nyári edzőváltás után Szoboszlai új szerepkört kapott, amit eddig összességében remekül old meg.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik csendre intette a kritikusokat Liverpoolban Fotó: NurPhoto via AFP

Arne Slottal a 23 éves középpályás egy sorral feljebb játszik, és ő a csapat irányítója, aki a csatár mögött és a két belső középpályás előtt helyezkedik el. A OneFootball nevű oldal korábban többször kritizálta már Szoboszlait és még idén is azt állította, hogy a magyar futballista túl körülményes erre a posztra. Véleményük mostanra azonban megváltozott.

Szoboszlai megérdemli a dicséretet

„A Liverpool saját verziót alkotott az úgynevezett „tízes” szerepkörből, és Szoboszlai gyorsan alkalmazkodik ehhez a pozícióhoz, ami sokkal inkább megfelel a csapat és az edző igényeinek, mint a szurkolók vágyainak. A tökéletes egyensúlya a labdával progresszív és intelligensen építkező, és a labda nélkül fegyelmezetten dolgozó játékosnak” – írja a cikk szerzője, amit a Mandiner szúrt ki. A OneFootball szerint a Liverpool rajongóinak nincs igazuk, amikor ebben a rendszerben kritizálják Szoboszlai játékát.

Méltánytalannak és indokolatlannak tartom a szurkolók bizonyos csoportjainak Szoboszlai Dominik felé irányuló kritikáit.

Szoboszlai kapcsán a leggyakrabban felmerülő probléma a kevés kanadai pontja (gól és gólpassz összesítve). Idén eddig egy gólja és két gólpassza van kilenc összecsapáson. Tavaly minden sorozatot figyelembe véve 45 találkozón hét gólt és négy gólpasszt jegyzett.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek