Bild: Ukrajna heteken belül atombombát építhet

KÜLFÖLD
TÜZELŐÁLLÁS

Szerző LL

Létrehozva: 2024.10.18. 14:00

Ezen berosálsz! Vécén csalt a pancser sakkozó, a kézírása buktatta le

Okostelefonos segítségért járt ki a mosdóba a kiváló nagymester. Polgár Zsuzsa szerint is csúnyán fest ez a kínos sakksztori.

Újabb sakkozó bukott le hajmeresztő csalás gyanúja miatt: a tavaly óta román válogatottként versenyző ukrán Kirill Sevcsenkót kizárták a spanyol csapatbajnokságról, mert „telefonos segítséget” vett igénybe.

Kirill Sevcsenkóra sakk közben jött rá a szapora, de miért rejtetegett mobilt a retyón?
Kirill Sevcsenkóra sakk közben jött rá a szapora, de miért rejtegetett mobilt az illemhelyen? (Fotó: NurPhoto via AFP)

A korosztályos Európa- és világbajnokságokon dobogós, 14 éves kora óta (tehát már nyolc esztendeje) nagymester Sevcsenkót az egyik ellenfele mószerolta be, akinek feltűnt: gyanúsan gyakran és hosszú időre tűnik el a budiban. A spanyol szövetség vizsgálatot indított és várja a bizonyítékokat, tanúvallomásokat. A világranglistán 69. sakkozót mindenesetre kizárták a versenyről, az elért eredményeit pedig vereségekre változtatták.

Mint kiderült, a vádat bőszen tagadó Sevcsenko a spanyol Francisco Vallejo elleni parti közben volt jóformán többször a toalettben, mint az asztal mellett. Egészségügyi problémákkal indokolta, hogy sűrűn kikéredzkedik a mellékhelyiségbe. Ott azonban a szervezők találtak az egyik kabinban egy mobiltelefont, rajta a nagymesteréhez hasonlító kézírással, és (szemre legalábbis) a tollából származó tintával odafirkantott üzenettel:

Ne nyúlj hozzá!

Miután a készüléket lefoglalták, a fülkét pedig bezárták, az erről mit sem sejtő sakkozó megpróbált bejutni oda. Amikor gyanút fogott, hogy valami nem stimmel a sumákolása körül, eltéblábolt onnan, mintha mi sem történt volna.

A történteket a hajdani világbajnok (1996-99), egyéniben és csapatban egyaránt négyszeres sakkolimpiai aranyérmes Polgár Zsuzsa is kommentálta a közösségi oldalán:

Telefon a vécén! Nagy és szomorú történet a sakkban! Ne feledjük, mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, mindaddig, amíg be nem bizonyosodik a bűnössége, de ez nagyon rosszul fest

– írta Polgár Zsuzsa.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek