TÜZELŐÁLLÁS

Szerző HWK

Létrehozva: 2024.10.22. 13:00

Zúgott a k.rva gyenge, botrány követte Kispesten az újabb arcpirító kudarcot

Újabb vereséget szenvedett a labdarúgó másodosztályban a nagy múltú Honvéd, amely továbbra is kieső helyen áll. A meccs után a szurkolók kisebb botrányt okoztak Kispesten.

Sorrendben negyedik mérkőzésén kapott ki a Kispest Honvéd a másodosztályban. A kispesti alakulatot ezúttal a Szentlőrinc verte odahaza, 600 néző előtt, 1-0-ra. A 14-szeres magyar bajnok alakulat szurkolói egyre nehezebben viselik a sorozatos kudarcokat, és ezúttal sem tettek lakatot a szájukra, zúgott a "k.rva gyenge!" rigmus a lelátóról - írta az Origo. Nem volt akkora botrány, mint Debrecenben, ahol a hétvégén levetették a mezt a drukkerek a játékosokkal, de az sem véletlen, hogy elfogyott a Honvéd-hívek türelme. 

Laczkó Zsolt, Kispest
Laczkó Zsolt biztos benne, hogy elindul felfelé a Kispest Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport 

A piros-fekete alakulat az eddigi tíz forduló során csak kétszer győzött, idegenben kifejezetten pocsék a mérlege, öt fellépésén négy vereséget szenvedett, és egy döntetlent ért el. Tavaly is a másodosztályban szerepelt az együttes, de úgy fest, idén nemhogy erősödött volna a csapat, inkább gyengült. A nagy múltú klub hetek óta közelebb áll a harmadosztályhoz, mint a feljutáshoz, a 16 fős mezőnyben a 15. helyen szerénykedik, ami Magyarország egyik legnépszerűbb klubjánál elfogadhatatlan. Nem véletlen, hogy a drukkerek a Szentlőrinc elleni újabb blama után őszinte véleményt formáltak a látottakról, és kisebb botrányt okoztak.

A csapatnál augusztusban, a negyedik forduló után, edzőváltás történt, Csertői Aurél helyére Laczkó Zsolt került, de egyelőre vele sem indult el felfelé a csapat, holott az edző biztos benne, hogy ez előbb-utóbb megtörténik.

Kispest: Önbizalomhiány, rossz helyzet

„Egyetértek a Honvéd szurkolóival, ennek a klubnak az NB I-ben a helye - mondta a csapat edzője, Laczkó Zsolt az M4 Sportnak. - Jelenleg olyan helyzetben vagyunk, hogy nem tudjuk berúgni a kialakított lehetőségeket. Fel kell rázni a csapatot, mivel vasárnap újabb fontos mérkőzés vár ránk. Meg kell találni azokat az embereket, akik elbírják ezt a rossz helyzetet. Azon vagyunk, hogy kialakítsuk azt a csapatot, amely ebben a helyzetben tud segíteni. A játékosok önbizalmát is építeni kell, nehezen kezelik ezt a helyzetet, de sportemberek vagyunk, megyünk tovább. Biztos vagyok abban, hogy elindulunk felfelé!"

A kispestiek a következő fordulóban Békéscsabán lépnek fel. Kiesési rangadó lesz a javából, hiszen a csabaiak mindössze két ponttal előzik meg a Honvédot.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek