TÜZELŐÁLLÁS

Szerző ML

Létrehozva: 2024.10.21. 07:30
Módosítva: 2024.10.21. 08:47

Megalázta a Manchester United a legnagyobb legendáját, meglepő helyen tűnt fel

Az idei szezonban bukdácsoló Manchester United vezetősége döbbenetes lépére szánta rá magát. Legendás edzőjük, Sir Alex Ferguson nagyköveti szerződését felbontották, a kiváló szakember ezt követően meglepő helyen tűnt fel a hétvégén.

Sir Alex Ferguson 1986 és 2013 között dolgozott a Manchester United vezetőedzőjeként. A legendás menedzser a visszavonulása után a klub nagykövete lett, szolgálataiért pedig évi 2,16 millió fontot (több mint egymilliárd forintot) kapott.

Sir Alex Ferguson
Sir Alex Fergusont csúnyán megalázta a Manchester United Fotó: NurPhoto via AFP

A héten azonban az INEOS óriáscég tulajdonosa, Sir Jim Ratcliffe - aki nyáron megvette a Manchester United részvényeinek bő negyedét az amerikai tulajdonosoktól 1,2 milliárd euróért - személyesen közölte a skót edzőlegendával, hogy felbontják a szerződését. A döntésen a szurkolók felháborodtak, de a korábbi kiváló United-játékos, Eric Cantona is nyilvánosan kritizálta a vezetőséget.

Itt tűnt fel Sir Alex Ferguson

A klub ugyan elmondta Fergusonnak, hogy az igazgatóságban megtarthatja a szerepét, emellett pedig bármikor szívesen látják az Old Traffordon, a 82 éves szakember a hétvégén mégsem a csapat Brentford elleni bajnokijára volt kíváncsi. A skót mester hazájában nézett inkább futballt, és Glasgow-ban a Celtic-Aberdeen találkozóra látogatott ki, írja a The Sun. Ferguson 1978 és 1986 között irányította utóbbi együttest. Beszámolók szerint Sir Alex végig jókedvű volt a stadionban és nem látszott rajta, hogy megviseli a Manchester United sokkoló döntése.

Ferguson végül szerencsét hozott korábbi csapatának, az Aberdeen ugyanis kétgólos hátrányból állt fel, és végül idegenben szerzett egy pontot a papíron esélyesebb ellenfele ellen.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek