A Magyar Péter-lufi elkezdett leereszteni

POLITIK
Létrehozva: 2024.10.06. 10:30

„Kreáltak egy Szuperligát” – magyar legenda szólta le a megújult Bajnokok Ligáját

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) az idén teljesen átvariálta az európai kupasorozatok lebonyolítását. Az új rendszer azonban eddig nem túl népszerű a szurkolók körében, a korábbi szövetségi kapitány, Csank János sem rajong a formátumért.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) jelentős változásokat vezetett be idéntől a kupasorozataira. A Bajnokok Ligája (valamint az Európa-liga és a Konferencialiga is) 32 indulóról 36-ra emelkedett, a négyfős csoportok helyett pedig ligarendszer működik, ahol az alapszakaszban hat helyett már nyolc találkozó vár a csapatokra. A BL-ből és az El-ből eddig két forduló ment le, az új formátum pedig még mindig sok kritikát kap, többek között Csank János tetszését sem nyerte el az új BL.

Csank János
 Csank János nem rajong az új Bajnokok Ligája rendszerért Fotó: Árvai Károly

Hiába a több mérkőzés, a szurkolók egyelőre nincsenek elájulva a lebonyolítástól, a bőség zavara nagy, a BL-ben kedden és szerdán is kilenc-kilenc összecsapást rendeztek. Szakértők szerint a tabellát most még felesleges is nézni, leghamarabb a negyedik-ötödik forduló után lehet valósan bemérni az esélyeket.

A futballisták szintén nem örülnek az új BL-nek/El-nek, mivel a már így is nagyon magas éves mérkőzésszám tovább nő, a folyamatos meccsterhelés pedig súlyos sérülésekhez vezethet. Rodri, a Manchester City világklasszisa már szeptemberben olyan komoly sérülést szenvedett, hogy vélhetően az egész szezonra kidőlt. Gulácsi Péter ezt megelőzve mondta le az év hátralevő részére a válogatottságot, Szoboszlai Dominik pedig úgy tart már 54 tétmérkőzésnél a Liverpoolban, hogy a bő egy évéből két hónapot sérülés miatt kihagyott.

Csank János szerint Szuperligát csináltak a BL-ből

Az egykori kiváló magyar edző, és korábbi szövetségi kapitány, Csank János szerint az UEFA végül csak megcsinálta, ami ellen anno rengeteget tiltakozott.

Amit kitaláltak új formátum, ez nem tűnik rossznak, de annyira jónak sem. A Szuperligát nem engedték megcsinálni, erre kreáltak egy Szuperligát, amibe belevettek mindenkit, ez pedig a hazai bajnokságok rovására megy, amelyeket lassan senki nem vesz komolyan 

– nyilatkozta lapunknak Csank János.

„A csúcscsapatoknak a döntő az lesz, hogy valahogy nyerjék meg a hazai bajnokságot, a kupában meg kaszálnak. Nálam ez negatív. A Bajnokok Ligája pedig legyen a bajnokoké. Engem nem érdekel, hogy az Arsenal hány éven keresztül nyerte meg a Premier League-t, ha most nem bajnok. Az idei bajnok játsszon, fele meccsszámmal, a többi találkozója pedig legyen a hazai bajnokságban. Annyira pénzirányba ment át a futball, hogy nekem ez már nem szimpatikus. Persze megérteni megérthetem, a gazdasági számítások most a lényegesek.”

Az idei BL csoportköre egészen január 29-ig tart majd, amely így egészen maratonira nyúlik.

Hirdetés: A magyar futballszurkolók számára a Liverpool szereplése a BL-ben egy külön kupasorozatnak felel meg. Szoboszlai Dominik szereplése ugyanis sokkal kardinálisabb kérdés, mint az, hogy kié lesz a BL-trófea. Hacsak a kettő nem esik majd egybe, azaz a Liverpool megnyeri a legrangosabb kupasorozatot. A fogadók rendszerint szeretnek kisebb-nagyobb összegeket tenni a magyar válogatott csapatkapitányát felvonultató Vörösökre is. BL-meccsek fogadásaival kapcsolatos infók itt!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek