TÜZELŐÁLLÁS

Szerző LL

Létrehozva: 2024.10.28. 07:00
Módosítva: 2024.10.28. 07:29

BL-meccs helyett detox: döntött az UEFA a sztárbíróról, aki részegen lopott közlekedési táblát

Dirigált magyar válogatott-, Fradi- és Vidi-meccset is. Bajnokok Ligája-döntőn és Európa-bajnokságokon is ténykedett a piásan az egész karrierjét romba döntő Bartosz Frankowski.

Kőkemény büntetéssel sújtotta az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) Bartosz Frankowski és Tomasz Musial lengyel játékvezetőket. Jövő nyárig (június 30-ig) nem dolgozhatnak, amiért egy augusztusi BL-selejtező mérkőzés helyett a detoxikálóban kötöttek ki.

Frankowski (balra) dolgozott a tavalyi BL-döntőn, tavasszal pedig Szoboszlaiék meccsét vezette Törökország ellen
Frankowski (balra) dolgozott a tavalyi BL-döntőn, tavasszal pedig Szoboszlaiék meccsét vezette Törökország ellen           Fotó: Mravik Gusztáv / Nemzeti Sport

Frankowskiék az ukrán Dinamo Kijev és a skót Rangers lublini BL-selejtezőjén dolgoztak volna VAR-asszisztensként. Csakhogy előző éjszaka berúgtak és az utcán randalíroztak.

Megsértették a tisztességes viselkedés alapelveit, hiteltelenítették a sportot és az UEFA-t

– szól többek között a szövetség verdiktje.

A két "sporttárs" egy barátjukkal együtt akkor bukott le, amikor a BL-meccs előtti éjszaka, fél 2 tájban lekapcsolták őket a rendőrök, mert elloptak egy közlekedési táblát. 

BL-meccs helyett detoxikálóba kerültek

Az alkoholszonda sajtóhírek szerint 1,7 ezrelékes véralkoholszintet jelzett náluk, ami súlyos befolyásoltságot jelent. Az UEFA akkor azonnal helyettesítette őket a meccsre, a rendőrök pedig kijózanító cellába dugták őket.

– Még mindig keresem a szavakat, amelyek kifejezik, mennyire sajnálom a történteket.

Tisztában vagyok vele, hogy egy ilyen vétséggel leromboltam a 22 éves játékvezetői múltamat, tönkretettem az egész karrieremet.

Hülyeség volt, egy idióta fantázia, vagy nem is tudom, minek nevezzem – reagált bűnbánóan Bartosz Frankowski.

Frankowski nemzetközi szinten is foglalkoztatott játékvezetőnek számít(ott). Tíz éve FIFA-bíró, dolgozott a 2021-es és az idei Európa-bajnokságon is. Dirigált meccseket a BL mellett az Európa-ligában és a Nemzetek Ligájában. Sőt, VAR-asszisztensként közreműködött a 2023-as isztambuli Manchester City–Internazionale (1-0) Bajnokok Ligája-döntőben is, amelyet honfitársa, Szymon Marciniak vezetett.

Tavasszal Frankowski fújt a magyar-török (1-0) válogatott felkészülési meccsen (kezezésért ítélt büntetőt a mieinknek, amelyet aztán Szoboszlai Dominik lőtt be); klubszinten pedig vezetett például Fradi- és Vidi-kupamérkőzést is (2019-ben FTC-Ludogorec 0-3 az El csoportkörében, illetve 2017-ben Bordeaux-Videoton 2-1 az El selejtezőjében).

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek