TÜZELŐÁLLÁS

Szerző ML

Létrehozva: 2024.09.28. 09:00

Szoboszlai bosszút állhat, nagy meccsre készül a Liverpool magyar sztárja

A Liverpool szombat este kiesőjelölthöz utazik az angol labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójában. Szoboszlai Dominik a Wolverhampton ellen térhet vissza a kezdőcsapatba és ráadásul bosszút állhat a magyar válogatott csapattársáért.

A Liverpool továbbra is nagyszerű formát mutat az új szezonban. Múlt hétvégén 3-0-ra győzte le a Bournemouthot, majd szerdán a Ligakupában 5-1-re kiütötte a West Ham Unitedet. Szombat este az angol labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójában papíron könnyű meccs vár Szoboszlai Dominikékra, az ellenfél ugyanis a Wolverhampton lesz (tv: 18:30, Spíler1).

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominiknak (jobbra) jó emlékei lehetnek tavaly a Wolverhamptonról Fotó: AFP

A narancs mezes együttes tavaly a 14. helyen végzett a Premier League-ben, idén azonban eddig a sereghajtó pozíciójában szerénykedik. Öt találkozón eddig csupán egy pontot gyűjtött, az öt lőtt gólja mellé pedig már 14-et kapott. A Liverpool ezzel szemben 12 pontjával a második helyről kezdi a fordulót, a támadójáték biztató a 10 lőtt találattal, és Arne Slota védelmet kiválóan rendbe tette, a bajnokságban az ellenfelek mindössze egyszer tudták feltörni a Pool kapuját.

Szoboszlai visszatérhet a kezdőbe

Szoboszlai Dominik szerdán végig a kispadon ült a West Ham ellen, így kipihenten térhet vissza a kezdőcsapatba. A 23 éves középpályás bosszút állhat a magyar válogatott csapattársáért. Bolla Bendegúz ugyanis nem kapott esélyt a csapatnál. A jobb oldali játékos 2021 nyarán a Fehérvárt hagyta ott az angol együttes kedvéért, amely akkor kétmillió eurót (787 millió forint) sem sajnált érte. Az első három évét azonban rögtön kölcsönben töltötte, egy évet a Grasshoppersnél, két évet pedig a Servette-nél húzott le. A fokozatosan egyre jobb formát mutató Bolla a nyáron az Európa-bajnokságon is szerepelt, ahol inkább felfelé lógott ki a magyar együttesből. Az egyre gyengébb játékerőt képviselő Wolves azonban idén nyáron sem adta meg neki az esélyt, szerződését felbontotta, így a 24 éves játékos három év után, tétmérkőzés nélkül hagyta el Angliát és írt alá az osztrák Rapid Wienhez.

A Liverpool tavaly a PL-ben idegenben 3-1-re, otthon pedig 2-0-ra győzte le a Wolverhamptont.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek