A hatóságok felkészültek az árvíz elleni védekezésre

INSIDER
TÜZELŐÁLLÁS

Szerző ML

Létrehozva: 2024.09.04.

Hamiltonék bajban, kizárással fenyegetnek a riválisok

A Red Bull és a Ferrari is csalást gyanít a két legnagyobb riválisuknál, a McLarennél és a Mercedesnél a Forma–1-ben. Éppen ezért a két istálló a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA) próbálja bemártani Lewis Hamiltonékat.

Az elmúlt versenyek meglehetősen kiszámíthatatlanra sikerültek a Forma–1-ben, ami főként annak köszönhető, hogy eltűnt a Red Bull nagy teljesítményelőnye. Az energiaitalosok mellett a Ferrari kezdte jól a szezont, a Mercedes és a McLaren azonban felzárkózott a szintjükre, az utolsó hat futamból ötöt utóbbi kettő pilótái húztak be. Olaszországban a két riválisnak feltűnt, hogy a Mercedes és a McLaren is rendkívül rugalmas első szárnyat használ, ami szerintük már nem szabályos. Éppen emiatt a Nemzetközi Automobil Szövetséghez (FIA) fordultak panaszt tenni.

F1 Hungarian Grand Prix 2024
Fotó: NurPhoto via AFP

„Szerintem a szabályok teljesen egyértelműek és ez az FIA dolga. Nyilván tesztelték őket és átmentek, ugyanakkor a szabályzat megfogalmazását is figyelembe kell venni. Azonban, ha visszaemlékezünk 2021-re, Baku körül volt egy változás az első szárnyakra vonatkozó szabályokban, úgy is, hogy a mi akkori szárnyaink átmentek a teszten. Szóval ez az FIA problémája és rájuk hagyjuk, hogy megoldják. Ha valóban elfogadható, akkor muszáj lesz nekünk is foglalkozni vele" – nyilatkozta a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner, amit az Origo szemlézett.

Amennyiben beigazolódik a Red Bull és a Ferrari vádja, abban az esetben Lewis Hamiltonékat és Lando Norrisékat ki is zárhatják. James Allison, a Mercedes műszaki igazgatója minden esetre nem aggódik és szerinte nincs mitől tartaniuk.

„Nem hiszem, hogy szabályos lenne olyan dolgot felrakni, ami egyes sebességeknél csinál dolgokat. Szerintem az a szabályos, ami egyszerűen jobban meghajlik, minél nagyobb a terhelés rajta, ahogy minden anyag teszi. Szóval ez az a játszótér, amiben a legtöbben játszanak” – magyarázta James Allison.

Ami a konstruktőri világbajnokságot illeti: a Red Bull jelenleg 446 ponttal vezeti a tabellát, de már nyolc pont az előnye a McLarennel szemben (438 pont). A Ferrari 407 ponttal a harmadik helyen áll, a Mercedes 292 pontról próbál zárkózni. F1-es futamot legközelebb szeptember 15-én rendeznek, Azerbajdzsánban.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek