TÜZELŐÁLLÁS

Szerző LL

Létrehozva: 2024.08.05.

Kórházba került a szennyezett Szajna miatt az olimpikon lány

Ráfizetett a belga triatlonos lány a Szajna szennyezettségére a párizsi olimpián. Claire Michel betegségét kólibaktérium okozta.

A belga vegyes váltó visszalépett, a svájci pedig módosított felállásban szerepelt a párizsi olimpia hétfői triatlon csapatversenyében. A sportolóik azután betegedtek meg, hogy múlt héten úsztak a fekáliával szennyezett Szajna vízében. A belgák 35 éves versenyzőnője, Claire Michel kórházba került, a Bild értesülése szerint bakteriális gyomorfertőzéssel.

Claire Michel belebetegedett a Szajna szennyezett vízébe: kórházba került a kólibaktérium miatt
Claire Michel belebetegedett a Szajna szennyezett vízébe: kórházba került a kólibaktérium miatt        Fotó: Belga via AFP

A múlt szerdán egyéniben szerepelt (38. helyen végzett) triatlonozó, Claire Michel szervezetében kólibaktérium okozott gyulladást, nyilván a Szajnából.

„A Belga Triatlonszövetség reméli, hogy az olimpiai játékok jövőbeli triatlonversenyeihez levonják a tanulságokat, például garantálják az edzésnapokat, a versenynapokat és a verseny formátumát, amelyeknek meg kell felelniük”

– idézte az Origo a belga csapat közleményét.

A svájciaknak Adrien Briffodot kellett leváltaniuk a döntőre. Neki is gyomor-bélrendszeri fertőzés miatt kellett visszalépnie. Hanspeter Betschart, a svájci olimpiai tiszti főorvos ez ügyben elmondta: nem bizonyított, hogy Briffod fertőzése összefüggésben áll-e a Szajna vízminőségével, de semmiképp sem zárná ki ezt a lehetőséget.

Sokba került, de tényleg tiszta a Szajna?

A 2024-es olimpia szervezői közleményben tudatták, hogy a Szajna vízminősége „nagyon jó” volt az egyéni triatlonversenyek délelőttjén. 

Az utóbbi években 1,4 milliárd eurót (560 milliárd forint) költöttek Párizsban és környékén a vízminőség javítására.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek