Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
TÜZELŐÁLLÁS

Szerző MM

Létrehozva: 2024.08.04.

Furcsa pletyka kering Milák Kristófról: ellenfele elmondta a véleményét a viselkedéséről

Milák Kristóf hallgatása a nemzetközi sajtóban is téma.

A nyilvánosság előtt régóta hallgató Milák Kristóf a 100 méteres pillangóúszás párizsi döntője, az olimpiai aranyérmet érő csodás versenyzése után sem nyilatkozott senkinek.

Josh Liendo és Ilya Kharun (jobbra) között Milák Kristóf: viccesen ő tartotta Kharun bronzérmét is egy szelfihez
Josh Liendo és Ilya Kharun (jobbra) között Milák Kristóf: viccesen ő tartotta Kharun bronzérmét is egy szelfihez          Fotó: AFP

A Milák Kristóf által kihagyott nemzetközi sajtótájékoztatóról így írt például a világ egyik vezető hírügynöksége, az AP:

Milák Kristófot még az olimpiai arany sem tudta rávenni, hogy megtörje a hallgatását.

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül: a 200 pillangón ezüstérmes, majd szombaton, 100-on már győztes Milák hallgatásán csodálkozik a nemzetközi sajtó. A lap emlékeztet, hogy az M4 Sporton korábban, még a 200-as előfutama után arról számoltak be, hogy a világklasszis úszó ígéretet tett nekik, a „versenyszám után” nyilatkozni fog; de ez így félreértésre adott okot. A közmédia is abban bízott, hogy Milák akkor áll majd kamera elé, ha mindkét versenyszámán túl van. A 100 méter pillangó megnyerése erre tökéletes alkalmat kínált, de a nyilatkozat elmaradt.

Milák a nemzetközi sajtótájékoztatót is kihagyta, miként korábban a 200 méter pillangó után is. Pedig ezen az érmeseknek elméletileg kötelező megjelenniük az úszóknak. Ezzel kapcsolatban az AP megjegyezte, a feleslegesen váró tucatnyi magyar újságíró tudta, hogy most is erre számíthatnak.

– Ő egy nagyon különleges személyiség. Fogalmam sincs, hogy miért nem nyilatkozik – zárta rövidre a témát Sós Csaba szövetségi kapitány az AP-nek.

Az amerikai Swimswam.com szakportálon is idézték a magyar szakvezetőt, aki elmondta: ő is úszó volt, és amikor versenyzett, szeretett beszélni róla. Persze mindenki más, és azt a külföldi cikkek is hozzáteszik, hogy Milák a sajtóban és az úszószakmában is sok kritikát kapott Magyarországon, miután hosszú időre eltűnt, és semmit sem lehetett tudni a felkészüléséről.

Milák Kristóf kedves volt és segítőkész

A győztes Milák Kristóf viselkedéséről a távollétében megkérdezték a mögötte 200 és 100 méteres pillangóúszásban is bronzérmes Ilya Kharunt.

Először azt hittem, hogy nem lesz valami kedves. De ezek csak pletykák, valójában nagyon kedves és segítőkész volt

– mondta Milákról a 19 éves kanadai úszó, célozva a magyar úszózseni távolságtatásáról terjedő szóbeszédekre.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek