Létrehozva: 2024.07.31.

Kemény Dénes a pólósoknak üzent a vereség után

Két meccs után egy győzelem és egy vereség a mérlege a magyar férfi vízilabda válogatottnak a párizsi olimpián.

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-7-re kikapott kedden Spanyolországtól a 2024-es párizsi olimpián, a csoportkör második fordulójában. A spanyolok 26 év után tudtak nagy tornán (vb, Eb, olimpia) nyerni a magyarok ellen. Varga Zsolt együttese, amely vasárnap 13-12-re verte a franciákat, csütörtökön a japánokkal, szombaton az ausztrálokkal, hétfőn pedig a szerbekkel játszik.

Kemény Dénes szerint nem oszt, nem szoroz ez a vereség (Fotó: Szabó Miklós)

A három olimpiát nyert egykori szövetségi kapitányunk, Kemény Dénes tökéletesen nyugodt, azt üzente, nem oszt, nem szoroz ez a vereség.

A csoportfázis időszakában az ilyesmi belefér. A védekezésben több hiba is becsúszott, a spanyolok kapusa remekelt, és ennek vereség lett a vége. Egy-egy világversenyen az a feladat, hogy sikerrel jussunk túl az öt csoportmeccsen, majd lehetőleg a soros három csatára jussunk csúcsra, ami egyáltalán nem kizárt. Ez a vereség nem oszt, és nem szoroz. Az eddigiek során Pározsban remeklő olasz és spanyol válogatott viszont ráfizethet arra, hogy jól játszik, mert a folytatásban jöhet a formahanyatlásuk, ami akkor kellemetlen lesz számukra

– mondta Kemény a Ripostnak.

Csütörtökön Japán a soros riválisunk (21 óra, tv: M4 Sport), márpedig ez a válogatott nemrég a Margitszigeten alaposan feladta a leckét a mienknek.

„Ezúttal nem lesz gond, mert Varga Zsolt szövetségi kapitány rendezi a sorokat, és legyőzzük őket. Emlékszem, mielőtt 2004-ben kiutaztunk az athéni olimpiára, csupa győzelem sorjázott a hátunk mögött, aztán a játékokon akadtak nehézségeink, de a lényeg az volt, hogy megnyertük a tornát” – fogalmazott Kemény.

A háromszoros olimpiai aranyérmes pólós, Kiss Gergő kiemeli, a keddi vereség alapvető oka: tompák voltak Varga Dénesék.

„A formaidőzítés kényes művelet. A spanyolok túldimenzionálták ezt a 32 percet, olykor önkívületi állapotban pólóztak, mint ha legalább elődöntőt játszottak volna ellenünk. Olyan magas fordulatszámon pörögtek, amire majd az olimpia második hetében ráfizethetnek. A csoportfolytatásban Japán, Ausztrália és Szerbia ellen minimum két győzelmet kell begyűjtenünk, és akkor következhet a negyeddöntő” – mondta Kiss.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek