TÜZELŐÁLLÁS

Szerző (s)

Létrehozva: 2024.06.22.

„Az nyer, aki az első gólt lövi” - Ezért jobbak a magyarok a skótoknál

Nehéz, de nem megoldhatatlan feladat vár labdarúgó-válogatottunkra vasárnap Stuttgartban Skócia ellen. Ha nyerünk, jó esélyünk lehet a nyolcaddöntőre. A korábban Skóciában is védő Gróf Dávid látja, mi a különbség a két csapat között.

Szinte hihetetlen, de két vereség után is szinte a saját kezünkben van a sorsunk a labdarúgó Eb-n. Úgy tűnik, három ponttal is valós esélyünk lehet csoportharmadikként továbbjutni a nyolcaddöntőbe. Ehhez más nem kell, mint vasárnap legyőzni Skóciát.

20240615_1172_SZM
A csapat nem adja fel Fotó: Szabó Miklós


A 90 perc esélyeiről azt a Gróf Dávidot kérdeztük, aki 2016-tól kezdődően négy idényen keresztül a Hibernian együttesében védett Edinburgh-ban.

A skót válogatottnak az utóbbi 5 éve minden volt, csak nem szerencsés 

– húzza alá Gróf, a görög Levadiakosz kapuvédője, majd folytatta:

Erre az Eb-re összeszedték magukat, bár a németek elleni 1-5 összeomlásuk érthetetlen. Reményeik azonban élnek, hiszen a második fordulóban a Svájccal szembeni döntetlenük révén jobban állnak nálunk a tabellán. A mieink letörtségére nincs ok, hiszen emlékszem, amikor válogatott kerettag voltam, Andorra és Luxemburg ellen is meglepő vereségeket szenvedtünk, mégis kijöttünk a gödörből.

Ami Skócia valós játéktudását illeti, az elmarad a magyarétól, ugyanis technikai képzettség vonatkozásában a mieink jobban állnak

Mivel a Steve Clarke szövetségi kapitány által menedzselt négy csatáruk is kidőlt a sorból, gyenge a támadójátékuk  Azonban játékos-keretükben Premier League-labdarúgók sokasága szerepel, van esélyük a győzelemre. A kettő közül az a válogatott nyer, amelyik az első gólt lövi; az pedig a magyar lesz – tippel Gróf.

Érdekesség, hogy az 1966-os világbajnokságon történt brazilverés óta csak három meccset nyert meg nagy nemzetközi tornán a magyar válogatott. 1982-ben Salvardort a vb-n, négy évvel később Kanadát, majd a 2016-os Eb-n Ausztriát. 

 

Emlékmez
A Levadiakosz-kapus fájlalja, hogy a 41 éves Craig Gordon lemaradt az Eb-ről. Amikor ugyanis a Káposzta becenevű Hibernian-hoz került, baráti kapcsolatot ápolt a már 70-szeres válogatott Gordonnal, aki emlékmezzel ajándékozta meg Grófot.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek