Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
TÜZELŐÁLLÁS

Szerző ML

Létrehozva: 2024.06.05.

Elegük lett, kitették az őrült Forma-1-es pilótát: itt vannak a legnagyobb balhéi

Sokba került az újabb hibája Esteban Oconnak. A Forma–1-ben szereplő Alpine pilótája saját csapattársával ütközött a legutóbbi Monacói Nagydíjon, a csapat pedig bejelentette, nem hosszabbítja meg a szerződését. A Ripost felidézi a francia legnagyobb balhéit a saját márkatársaival.

Esteban Ocon a jelenlegi Forma–1 mezőny egyik legmegosztóbb pilótájának számít. Nem kiemelkedő képességű versenyző, ám sebessége alapján helye van a rajtrácson. Forrófejűsége miatt azonban sokszor került már bajba, legutóbb a Monacói Nagydíj első körében szakadt el nála a cérna. Csapattársával, Pierre Gaslyval ütközött, ami után ki is esett a nagydíjról, Gasly szerencsére folytatni tudta a versenyt. Mivel Oconnak nem ez az első ilyen fegyelmezetlensége, ezért csapata, az Alpine úgy döntött, most volt elég, és jelezte, hogy az idény befejeztével nem számít többet a szolgálatára. A Ripost összeszedte a balhés pilóta összetűzéseit csapattársaival.

Esteban Ocon rendszeresen összetűzésbe került a csapattársaival Fotó: AFP

Sergio Pérez (2017)

A 2017-es szezonban a Force Indiánál Ocon Sergio Pérezzel versenyzett. A páros Kanadában már kis híján összeütközött egy kerék a kerék elleni csatában, Azerbajdzsánban pedig a rajt után ütköztek, Ocon a falnak szorította Pérezt, aki később ki is esett a futamból. Magyarországon aztán ismételten Ocon ütközött neki a mexikóinak. Belgiumban aztán ő volt az, aki a falhoz próbálta szorítani a franciát nagy tempónál, aminek szintén ütközés lett a vége.

(A videó a Megtekintés a YouTube-on linkre kattintva érhető el)

Fernando Alonso (2022)

Fernando Alonso 2021 és 2022 között élvezhette Ocon társaságát az Alpine-nál. Ebből az utóbbi szezon sikeredett pikánsra, ahol több futamon Ocon úgy döntött, hogy Alonsóval szemben ellentmondást nem tűrő védekezést mutat be. A Hungaroringen a rajt után rázárt a spanyolra, ami miatt Lewis Hamilton mindkettőjüket megelőzte. A futam közepén pedig megint csak annyira a társával volt elfoglalva, hogy akkor Daniel Ricciardo köszönte szépen a lehetőséget és előzte meg mindkettőjüket. Szaúd-Arábiában körökön keresztül vívtak elképesztő csatát, az interlagosi sprintfutamon pedig Alonso hátulról nekiütközött Oconnak, ami után elmondta, alig várja, hogy távozhasson mellőle a csapatból (végül az Aston Martinhoz írt alá 2023-ra).

Pierre Gasly

A monacói manőver mellett is volt már összetűzése a két franciának egymással. 2023-ban az Ausztrál Nagydíj újraindításánál sikerült keményen ütközniük, amelynek következtében mindketten kiestek a futamból, pedig az Alpine-nak akkor jó esélyei lettek volna egy erős pontszerzésre. A Hungaroringen szintén találkoztak egymással, ám ebben Ricciardónak és Csou Kuan-jünek is szerepe volt.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek