TÜZELŐÁLLÁS

Szerző ML

Létrehozva: 2024.06.21.
Módosítva: 2024.06.21.

Anglia fellázadt, döbbenetes, mit művel Southgate az egyik legjobbjával

Egyelőre igencsak gyenge játékot mutat az angol labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokságon. Hiába a tanácstalanság, az idén brillírozó Cole Palmer még egyetlen percet sem játszott a tornán, ami miatt teljesen felháborodtak a szurkolók.

Anglia három évvel ezelőtt közel áll ahhoz, hogy megnyerje az Európa-bajnokságot. Akkor hazai pályán, a Wembleyben játszott döntőt Olaszországgal, amit végül tizenegyesekkel elbukott. A csapat idénre nemhogy gyengébb, inkább erősebb lett, ezt mutatja, hogy a Transfermarkt adatai szerint Angliáé a legértékesebb keret a kontinenstornán. Ennek ellenére egyelőre közel sem hozza azt a csapat, ami várnak tőlük.

Football: UEFA Euro 2024
Cole Palmer egyelőre csak az edzéseken rúghat labdába Fotó: AFP

Szerbiát ugyan egy góllal legyőzte az első csoportmérkőzésén, ám a mutatott játék így is több, mint aggasztó volt. A hibákat aztán nem sikerült kijavítani Dánia ellen, a skandináv válogatott pontot szerzett (1-1), ráadásul teljesen megérdemelten. Gareth Southgate a torna előtt azt nyilatkozta, hogyha nem sikerül a csúcsra jutniuk, nagy valószínűséggel lemond a posztjáról, ennek az angol szurkolók jelentős része nagyon örülne. A fanok a leginkább azon vannak kiakadva, hogy a két mérkőzésen a szövetségi kapitány egyetlen percnyi bizonyítási időt sem hagyott a Chelsea szélsőjének, Cole Palmernek.

A 22 éves futballista a Manchester Citytől érkezett Londonba, ahol rögtön meghatározó játékossá vált. Tavaly 33 kanadai pontot (gól és gólpassz együtt) szerzett a Premier League-ben, ezzel ő volt az angol élvonal leghatékonyabb játékosa. Southgate ennek ellenére úgy érzi, hogy Palmer még nem tudna lendíteni a csapat játékán, amit a szurkolók egyszerűen nem tudnak hova tenni.

Anglia Szlovénia ellen fejezi be a csoportkört, a 2000 után ismét Eb-n részt vevő válogatott két döntetlennel indított Dánia és Szerbia ellen. Az angol válogatott máris vicc tárgya lett a tornán, nemrég az egyik leghíresebb gyorséttermi márka alázta meg a szövetségi kapitányt. "Ez lenne, ha Southgate vezetné a Dominost" - írta a hivatalos oldal.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek