Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
TÜZELŐÁLLÁS

Szerző CHI

Létrehozva: 2024.01.06.
Módosítva: 2024.01.06.

Gyászol a futballvilág, elhunyt a brazil legenda, aki 5 vb-döntőben szerepelt

Kilencvenkét éves korában elhunyt Mario Zagallo, a brazil labdarúgás legendás alakja.

Meghalt Mario Zagallo, aki játékosként, illetve szövetségi kapitányként rekordot jelentő öt alkalommal jutott el a világbajnokság döntőjébe a brazil válogatottal, és ebből négyet megnyert. A legendás labdarúgót 92 évesen érte a halál - írja az ESPN.

Mário Jorge Lobo Zagallo, the only four -time football champion, died in Rio de Janeiro at the age of 92
Fotó: Brazil Photo Press via AFP

Zagallo volt az első, aki játékosként és edzőként is világbajnokságot nyert, és sok brazil futballrajongó számára a hazaszeretet, a keménység és a dicsőség szinonimája. A kiváló labdarúgó játékosként 1958-ban és 1962-ben nyert vb-címet a brazil válogatottal, amellyel 1970-ben már szövetségi kapitányként diadalmaskodott. Ezt követően 1994-ben Carlos Alberto Parreira szövetségi kapitány segítőjeként győzött, majd 1998-ban szintén a szakmai stáb tagja volt, amikor a brazil válogatott Párizsban 3-0-ra kikapott a francia csapattól a fináléban. Zagallo tehát öt vb-döntő részese volt, ebből négyszer győzött, amivel rekorder.

A brazil labdarúgó-szövetség elnöke, Ednaldo Rodrigues a szombat hajnali órákban kiadott, Zagallo halálát megerősítő közleményében azt mondta, Zagallo "a sportág egyik legnagyobb legendája".

"Szolidaritásunkat fejezzük ki családtagjainak és szurkolóinak a gyász eme pillanatában labdarúgásunk nagy hősének távozása miatt" - mondta Rodrigues. Több brazil klub, ahol Zagallo játszott és edzősködött, szintén kifejezte gyászát halála miatt.

Zagallót a közösségi média csatornáin "odaadó apának, szerető nagyapának, gondoskodó apósnak, hűséges barátnak, győztes szakembernek és nagyszerű embernek" nevezték.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek