Létrehozva: 2024.01.16.
Módosítva: 2024.01.16.

"Büszke vagyok" - itthonról szurkol fiának a válogatott legendás kapusa

Minden idők legjobb magyar kézilabda-kapusa, Fazekas Nándor eddig jelesre érétkeli a németországi Eb-n szereplő fia, Gergő formáját.

Első két meccsét egyaránt megnyerte a magyar férfi kézilabda-válogatott az Európa-bajnokságon. A mieink már biztosan középdöntősök, kedd este Izland ellen csak az lesz a kérdés, hány pontot visz magával a gárda. 

A hozzátartozók itthonról büszkén figyelhetik a csapatot, így van ezzel a 2012-ben olimpiai negyedik helyezett Fazekas Nándor is. A korábbi kiváló kapus fia, az irányító Fazekas Gergő egyedi technikai megoldásokat mutat be a tornán, különösen 10-11 méterről indított betörései mennek élményszámba.

Büszke vagyok rá, elvégre ez élete első felnőtt világversenye

 – nyilatkozta a Ripostnak Fazekas papa. - Mindent előre megtervez. Ha éppen egyéni akcióba kezd, előzetesen felméri, hogy annak mi lehet a következménye, de többnyire a beállókat szolgálja ki. Naponta beszélgetünk, bár erre nincs sok ideje, mert egyik eseménye követi a másikat. 

Fazekas Gergő élete első felnőtt világversenyén játszik Fotó: Török Attila

A sérüléstől nem félti Gergőt, bár azt megállapította, a mai kézilabdázás jóval keményebb, így veszélyesebb is, mint az ő idejükben volt. Megfelelő regenerálódással minden vészes ütközés feledtethető. Minőségi edzésmunkát kell végezni, majd megadni a fizikumnak azt, amit megkövetel.

Fazekas természetesen a kapusokról is beszélt lapunknak. Szerinte együttesünkben még ennél is több van,  főleg ha két hálóőrünk, Palasics Kristóf, illetve Bartucz László hozza eddigi jó formáját.

"Azzal nem értek egyet, hogy Palasics a Montenegró elleni meccset azzal nyerte meg, hogy az utolsó pillanatban lábbal védett egy lövést, vagy hogy Bartucz a szerbekkel szemben a második félidőben nyerte meg a meccset."

 Másról van itt szó: a kapusok teljesítményéhez a védekezés, a kollektív csapatszellem is szükséges.

 

Apa és fia Fotó: Árvai Károly

Arra Nándi nem tudja a választ, hogy a középdöntőcsaták során Palasics vagy Bartucz áll-e a kapuba.

"Ezt legfeljebb a kapusedző hivatott kimondani, hiszen az edzéseken a legapróbb rezdüléseikre is figyel, s tudja, hogy kettejük közül kit érdemes beállítani."

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek