TÜZELŐÁLLÁS

Szerző HWK

Létrehozva: 2024.01.13.

Leszólta a legendát, mindenki a balfék sztárújságírón röhög

Bill Belichick, az NFL történetének egyik legeredményesebb edzőjeként távozik a New England Patriotstól. Egy újságíró a kinevezésekor nem hitte, hogy ekkora sikereket arathat.

Bill Belichick 24 idény után távozik a tengerentúli amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő New England Patriots vezetőedzői posztjáról. A 71 éves tréner 2000-ben vette át a bostoni együttes irányítását, második szezonjában pedig máris bajnoki címre vezette a Hazafiakat, akik ezen kívül még ötször hódították el a Vince Lombardi-trófeát. Belichick hat bajnoki címével az NFL történetének legeredményesebb vezetőedzője, ráadásul további három alkalommal vezette a Super Bowlba a New Englandet.

Bill Belichick
Bill Belichick / Fotó: AFP

Pedig a kinevezésekor az egyik országos napilap keményen beleszállt az edzőbe. 2000. január 28-án jelentették be Bill Belichick szerződtetését, és a New York-i sportújságíró, Ian O’Connor másnap a címében azt írta: "A Patriots meg fogja bánni Belichick kinevezését".

A New England sikereit tekintve O'Connor véleménye nagyon rosszul "öregedett", és azóta az újságíró is elismerte, hibásan értékelt 2000 januárjában.

Patriotsnak hat bajnoki címmel kevesebbje lenne, ha osztották volna az én véleményemet. 30 év alatt több ezer cikket állítottam össze, de a jóslat és a végeredmény szempontjából valószínűleg ez a legrosszabb, amit valaha írtam.

 - vallotta be O'Connor.

Belichick az alapszakaszban elért 302 győzelmével az örökrangsor harmadik helyén áll Don Shula (328) és George Halas (318) mögött az NFL történetében, viszont a rájátszásban 31 diadalával rekorder.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek