TÜZELŐÁLLÁS

Szerző SzS

Létrehozva: 2023.10.17.

"Nem becsüljük le Litvániát" - totális sikert arathat a magyar válogatott

Természetesen az eddig igencsak emlékezetes Eb-selejtező-sorozat kiváló folytatására számít Mocsi Attila. A török Rizespor magyar válogatott kerettagja azonban úgy vélte, ezúttal sem jut szóhoz a keddi kezdőcsapatban.

Bár előre kijelenteni semmit sem szabad, elvégre váratlan sérülések történhetnek, de Mocsi Attila úgy fogalmazott a Ripostnak: alighanem csak a kispadról izgulja végig a Litvánia elleni kedd esti (Kaunasz, 20.45, TV: M4Sport) hatodik Eb-selejtezőnket, amelynek győztes megvívása Eb-finálét jelent a magyar válogatottnak.

Mocsi Attila
Mocsi Attila Fotó: Török Attila

A szerbek elleni szombati meccs előtt sem hittem abban, hogy Marco Rossi szövetségi kapitányunk engem jelöl a sérült Orbán Willi helyére.

– nyilatkozta a Törökországban kiváló formában futballozó Mocsi. - Nem vagyok egy pesszimista alkat, jól megy a futball a Rizesporban, de a magyar válogatottban vannak nálam rutinosabb játékosok is ezen a poszton. Bennük érthetően jobban bízik a szakvezetés."

Mocsi pozitív várakozással tekint a litvánokkal szembeni összecsapás elé, mert az újabb diadal máris azt jelentené, hogy készülhetnek a 2024-es németországi Eb-döntőre.

Emlékezetem szerint a litvánok a Puskás Arénában harcos, jól szervezett védelemmel tűntek ki, aztán két sakkmatt-támadásunk után megadták magukat, így győztünk 2-0-ra. Nem tudom, a kétgólos diadal megismételhető-e, de tény, hogy lendületben vagyunk. Azt a hibát pedig nem követjük el, hogy félvállról vegyük Litvániát.

Az immár kilenc mérkőzés óta veretlen magyar válogatott kedden Kaunaszban már úgy lép pályára, hogy ha legyőzi Litvániát, akkor bebiztosítja sorozatban harmadik Eb-részvételét, és az 1986-os világbajnokság óta először egyenes ágon, pótselejtező nélkül jut ki egy világversenyre. Ez totális sikert jelentene a magyar válogatott számára, amely Szoboszlai Dominikkel csapatkapitányként még nem szenvedett vereséget.  

A G-csoport sorrendje:

1. Magyarország 5 mérkőzés/13 pont

2. Szerbia 6/10

3. Montenegró 5/8

4. Litvánia 6/5

5. Bulgária 6/2

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek