Létrehozva: 2022.12.09.

Életre szóló trauma, Szilágyi Liliána édesanyja nőnek és embernek sem érezte magát

Októberben megkezdődött a rendőrségi kihallgatások sorozata, amit Szilágyi Liliána édesapjával szembeni vádjai miatt indítottak. Már az úszónőt és az édesanyját is meghallgatták.

Szerző Sz.T.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes úszónő tavaly decemberben beszélt arról, hogy apja korábban molesztálta őt, és emiatt Szilágyi Zoltán feljelentette őt a bíróságon becsületsértés vádjával. A per szeptemberben kezdődött, ahol a bírónő feljelentést tett Szilágyi Zoltán ellen, mivel kiskorú veszélyeztetése vagy akár életellenes cselekedet is felmerült vele szemben. Keviczki István, Liliána ügyvédje, a Borsnak elmondta, 19 tanú fogja bizonyítani az úszónő igazát. A rendőrségi meghallgatások elkezdődtek.

Szilágyi Liliána
Szilágyi Liliána Fotó: Nemzeti Sport

"Liliána meghallgatására október 7-én került sor, és öt és félórán át tartott – mondta lapunknak Keviczki István. - Részletesen kikérdezték arról, hogy mi, hogyan történt a családon belül. Liliána tulajdonképpen azokat mondta el, amiket az elmúlt egy év során a közösségi oldalán megosztott. Eljátszották például azt a jelenetet, amikor az édesapja fojtogatta őt, Liliána játszotta édesapja szerepét, és az egyik kihallgató rendőr volt az "áldozat". Liliána viszonylag jól viselte, édesanyját jobban megviselte az emlékek felidézése. Őt október 27-én hallgatták meg, bő három órán át idézte fel a történteket."

Keviczki István elmondta, nagyon sokan kiállnak Szilágyi Liliána és édesanyja mellett, de aggasztják őt az elmúlt egy év reakciói, ugyanis a közösségi oldalakon sokan támadják Liliána édesanyját, Gyarmati Esztert.

Kaptam olyan visszajelzéseket, hogy a kommentelők fű, fa, virágnak elmondják az édesanyát, mondván, miért tűrte el 18 éven keresztül, mit művel a saját lányával az édesapa. Ez a szokásos áldozathibáztatás. Ez borzasztóan összetett folyamat, és igazságtalan helyzetnek vélem Gyarmati Terézia Eszter kapcsán. Nagyon kevesen értik ezt a folyamatot. Amikor valakit ilyen hosszú időn keresztül testileg, lelkileg bántalmaznak, megaláznak, ahogy módszeresen kicsinálnak lépésről lépésre. Ilyenkor eljut egy olyan szintre a dolog, hogy nemhogy nőnek, embernek sem tekinti magát az áldozat. Még önmagát is hibáztatja. Aki ilyen lelki állapotba kerül, az nem fog segítséget kérni, és nem fog elmenekülni sem, mert képtelen rá. Semmi értelmes, aktív ellen cselekedetre nem tudja elszánni magát. Nem az anyát kell hibáztatni egy ilyen szituációban. Aki ezt végig éli, és lépésről lépésre húzza le az örvény, akkor ennek ez a végkimenetele.

Az ügyvéd úgy érzi, a nyomozóhatóság komolyan veszi a feladatát, küzdenek azért, hogy ne évüljenek el azok a cselekmények, amelyek felvetődnek Szilágyi Zoltánnal szemben, mert ennek a határán vannak.

Ennyi idő elteltével is reálisan felmerül a végrehajtandó szabadságvesztés. Méghozzá azért, mert Liliána és az édesanyja vallomása szerint húsz évet meghaladó folyamatos bántalmazás áll fenn Szilágyi úr részéről. Ha az élet elleni cselekmény is megáll, akkor ez várhatóan végrehajtandó szabadságvesztés az ő esetében. Ha ez nem áll meg, és ez orvosszakértői kérdés, akkor szerintem nem fog végrehajtandó szabadságvesztést kapni.

Keviczki István hozzátette, hivatalosan az emberi méltóságot súlyosan sértő megalázó és erőszakos magatartás tanúsításával elkövetett kapcsolati erőszak vétségének gyanúja miatt indult az eljárás, de ez nem jelenti azt, hogy ha gyanúsításra kerül sor Szilágyi Zoltánnal szemben, kizárólag ezt a cselekményt rója majd fel neki a nyomozó hatóság.

 

Szerző Sz.T.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rendkívüli bejelentés érkezett a hazai üzemanyagárakról

origo.hu

Drámai közelségbe került a III. világháború

borsonline.hu

Erdélyi Mónika már feladta a reményt – Jákob Zoltán közbelépett

magyarnemzet.hu

Szoboszlai Dominiknek megüzenték, mire számíthat Klopp távozása után

ripost.hu

14 órán át nem jött a mentő, belehalt a rohamba a 19 éves fiú

vg.hu

Óriási bejelentés van készülőben: új autógyár épülhet Magyarországon

origo.hu

Temetőben ünnepeltek volna Polgár Árpádék, de kidobták őket

metropol.hu

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

TÜZELŐÁLLÁS

Megviselik az események, Szoboszlai eltűnt az emberek elől

TÜZELŐÁLLÁS

"Egyetlen komoly ellenfél" - születésnapi ajándék lenne az olimpia a legendás kapitánynak

TÜZELŐÁLLÁS

Dárdai Pált az önvédelem vezérelte, jól tette, hogy faképnél hagyott mindenkit

TÜZELŐÁLLÁS

Bohóckapitány? Itt a válasz a súlyos magyar sportbotrányra

TÜZELŐÁLLÁS

„Ez nagyon sokkoló" – Áll a bál a magyar válogatottnál a bohócozás után

TÜZELŐÁLLÁS

Dárdai túllőtt a célon: össztűz alá került, legenda kelt a védelmére