Globális békeindex: a világ épp a vesztébe rohan, de Magyarország a béke szigete

KÜLFÖLD
Létrehozva: 2022.12.09.

Életre szóló trauma, Szilágyi Liliána édesanyja nőnek és embernek sem érezte magát

Októberben megkezdődött a rendőrségi kihallgatások sorozata, amit Szilágyi Liliána édesapjával szembeni vádjai miatt indítottak. Már az úszónőt és az édesanyját is meghallgatták.

Szerző Sz.T.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes úszónő tavaly decemberben beszélt arról, hogy apja korábban molesztálta őt, és emiatt Szilágyi Zoltán feljelentette őt a bíróságon becsületsértés vádjával. A per szeptemberben kezdődött, ahol a bírónő feljelentést tett Szilágyi Zoltán ellen, mivel kiskorú veszélyeztetése vagy akár életellenes cselekedet is felmerült vele szemben. Keviczki István, Liliána ügyvédje, a Borsnak elmondta, 19 tanú fogja bizonyítani az úszónő igazát. A rendőrségi meghallgatások elkezdődtek.

Szilágyi Liliána
Szilágyi Liliána Fotó: Nemzeti Sport

"Liliána meghallgatására október 7-én került sor, és öt és félórán át tartott – mondta lapunknak Keviczki István. - Részletesen kikérdezték arról, hogy mi, hogyan történt a családon belül. Liliána tulajdonképpen azokat mondta el, amiket az elmúlt egy év során a közösségi oldalán megosztott. Eljátszották például azt a jelenetet, amikor az édesapja fojtogatta őt, Liliána játszotta édesapja szerepét, és az egyik kihallgató rendőr volt az "áldozat". Liliána viszonylag jól viselte, édesanyját jobban megviselte az emlékek felidézése. Őt október 27-én hallgatták meg, bő három órán át idézte fel a történteket."

Keviczki István elmondta, nagyon sokan kiállnak Szilágyi Liliána és édesanyja mellett, de aggasztják őt az elmúlt egy év reakciói, ugyanis a közösségi oldalakon sokan támadják Liliána édesanyját, Gyarmati Esztert.

Kaptam olyan visszajelzéseket, hogy a kommentelők fű, fa, virágnak elmondják az édesanyát, mondván, miért tűrte el 18 éven keresztül, mit művel a saját lányával az édesapa. Ez a szokásos áldozathibáztatás. Ez borzasztóan összetett folyamat, és igazságtalan helyzetnek vélem Gyarmati Terézia Eszter kapcsán. Nagyon kevesen értik ezt a folyamatot. Amikor valakit ilyen hosszú időn keresztül testileg, lelkileg bántalmaznak, megaláznak, ahogy módszeresen kicsinálnak lépésről lépésre. Ilyenkor eljut egy olyan szintre a dolog, hogy nemhogy nőnek, embernek sem tekinti magát az áldozat. Még önmagát is hibáztatja. Aki ilyen lelki állapotba kerül, az nem fog segítséget kérni, és nem fog elmenekülni sem, mert képtelen rá. Semmi értelmes, aktív ellen cselekedetre nem tudja elszánni magát. Nem az anyát kell hibáztatni egy ilyen szituációban. Aki ezt végig éli, és lépésről lépésre húzza le az örvény, akkor ennek ez a végkimenetele.

Az ügyvéd úgy érzi, a nyomozóhatóság komolyan veszi a feladatát, küzdenek azért, hogy ne évüljenek el azok a cselekmények, amelyek felvetődnek Szilágyi Zoltánnal szemben, mert ennek a határán vannak.

Ennyi idő elteltével is reálisan felmerül a végrehajtandó szabadságvesztés. Méghozzá azért, mert Liliána és az édesanyja vallomása szerint húsz évet meghaladó folyamatos bántalmazás áll fenn Szilágyi úr részéről. Ha az élet elleni cselekmény is megáll, akkor ez várhatóan végrehajtandó szabadságvesztés az ő esetében. Ha ez nem áll meg, és ez orvosszakértői kérdés, akkor szerintem nem fog végrehajtandó szabadságvesztést kapni.

Keviczki István hozzátette, hivatalosan az emberi méltóságot súlyosan sértő megalázó és erőszakos magatartás tanúsításával elkövetett kapcsolati erőszak vétségének gyanúja miatt indult az eljárás, de ez nem jelenti azt, hogy ha gyanúsításra kerül sor Szilágyi Zoltánnal szemben, kizárólag ezt a cselekményt rója majd fel neki a nyomozó hatóság.

 

origo.hu

Több tízezer magyar autósnak kell lecserélnie a rendszámát

ripost.hu

Erre Marco Rossi sem számított, menekülniük kellett az edzésen - Fotók

borsonline.hu

Lehull a lepel! Ez a lány csavarta el a Házasság első látásra szívtiprójának fejét

vg.hu

Üzemanyag: kihirdették a választások utáni első árakat – szerdától ennyiért lehet tankolni Magyarországon

ripost.hu

Vadon Jani után újabb ember távozik Balázséktól? "Finoman, csendben eltüntették Julit?"

ripost.hu

Mindent elsöpör a szerelem: ezekre a csillagjegyekre júliusban boldogság vár

travelo.hu

Így csekkol le téged is a légiutas-kísérő beszálláskor

ripost.hu

„Kérlek, imádkozzatok!” – drámai üzenet Michael Schumacher lányától

ripost.hu

Nem titok már: ezt a meseszép szőke bombázót szereti a Házasság első látásra szereplője

ripost.hu

Nagy a baj: ismét műteni kell Sydney van den Bosch-t

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

TÜZELŐÁLLÁS

Tragikus évforduló: „Roppant fájdalmat élek át" - megszólalt Suhajda Szilárd barátja

TÜZELŐÁLLÁS

Megviselik az események, Szoboszlai eltűnt az emberek elől

TÜZELŐÁLLÁS

Ő vár Szoboszlaiékra: Fürdőkádban bujkált a zsaruk elől a svájciak balhés fenegyereke

TÜZELŐÁLLÁS

Aggodalom az Eb-riválisnál, a kapus ellen fordultak a szurkolók

TÜZELŐÁLLÁS

Izzik a levegő Verstappen csapattársánál, tör-zúz a versenyző

TÜZELŐÁLLÁS

„A Liverpool sztárja pótolhatatlan" - Szoboszlai sérülése miatt aggódnak a magyar legendák

TÜZELŐÁLLÁS

Nagy siker, világsztárokat irányít a foci Eb-n Novota János