Létrehozva: 2022.10.30.
Módosítva: 2022.10.31.

Durva vád, össztűz zúdul Szoboszlaira

Nem a magyar futballsztár gólpassza verte ki a biztosítékot az ellenfélnél, hanem az azt megelőző jelenet.

Már a hetedik vereségét szenvedte el a német labdarúgó Bundesliga 12. fordulójában a Bayer Leverkusen. A BL-szereplőként osztályozós (16.) helyen szégyenkező gyógyszergyáriak a Gulácsi Pétert nélkülöző RB Leipzig győzte le 2-0-ra. A rendkívül fontos első gólt előkészítő Szoboszlai Dominikra megorrolt a rivális.

Szoboszlait azzal vádolják, hogy rájátszott az ellenfél becsúszásakor
Szoboszlait azzal vádolják, hogy rájátszott az ellenfél becsúszásakor Fotó: AFP

A szezonbeli 18. tétmeccsén már a 10. gólpasszát jegyző magyar középpályás Christopher Nkunkut szolgálta ki szabadrúgásból - amit ő maga harcolt ki. A leverkuseniek szerint jogtalanul, ráadásul rájátszva Piero Hincapie vele szembeni belépőjére.

- Még a játékvezető is elismerte, hogy előbb a labdát találta el, csak utána az ellenfelet. Akkor meg nem lehet szabálytalanságot fújni - dohogott a lefújás után Robert Andrich, a Leverkusen játékosa, tanúságot téve rossz szabályismeretéről.

Andrich tán még a bírónál is jobban kiakadt Szoboszlaira. Szerinte a 22 éves lipcsei sztár csak arra várt, hogy a kolumbiai becsússzon neki, és...

- Tudta, hogy mindjárt kap egyet és kiabálnia kell - vádolta rájátszással a magyar válogatott ászát.

A mieink közül Orbán Willit is bevető RB Leipzig edzője persze megvédte a focistáját.

- Volt benne labda is, de jócskán a "baba" is. Talán még inkább őt találta el, mint a labdát. Igaz, Xabi Alonso (a Bayer trénere - a szerző) helyében én is kiakadnék ezen - ismerte el Marco Rose.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek