Kipakoltak Schumacherről: még a vécén is rafináltan trükközött

A hajdani csapattárs, Nico Rosberg érdekes sztorit mesélt a vele alaposan kitoló Schumiról.

Nico Rosberg és Michael Schumacher köztudottan nem mindig jöttek ki egymással valami jól, amíg (2010 és 2012 között) csapattársak voltak a Mercedesnél. A 2016-os F1-világbajnok a hétszeres győztes iránti minden tisztelete mellett máig nehezményezi, hogy a három év szünet után a Forma-1-be visszatért Schumit valóságos istenként kezelték az istállónál, ő volt a vitathatatlan főnök.

Rosberg (balra) és Schumacher: nem volt idilli a kapcsolatuk
Fotó: Getty Images

Rosberg a 2010-es szerződtetésekor még nem tudta, hogy a legenda lesz a csapat másik versenyzője, valóságos arculcsapásként élte meg. Később beigazolódni érezte azt a sejtését, hogy bármit tehetett, esélye sem volt érvényesülni, kitörni Schumacher árnyékából.

„Abban is kételkedtem, hogy egyáltalán lépést tudok vele tartani, hiszen ő minden idők legjobbja. Amikor aztán megérkezett, olyan volt, mintha Isten szállt volna le közénk, minden körülötte forgott. Még az én taktikámat is csak Michaellel vitatták meg a stratégiai üléseken, pedig én is ott ültem”

- mesélte Rosberg, aki azt sem titkolta, hogy Schumacher valóságos pszichológiai hadviselést folytatott még ellene is.

Nem őszinte Rosberg mosolya
Fotó: AFP

„Egy Monacói Nagydíj időmérője előtt például hosszú időre elfoglalta a garázsunk egyetlen vécéjét. Nagyon jól tudta, hogy nekem is szükségem lenne rá, dörömböltem az ajtón, mint egy őrült. De ő bent maradt, figyelte az órát, és teljesen nyugodt volt, miközben tudta, hogy én mindig stresszesebb leszek. Egy perccel a kezdés előtt aztán lazán kijött és eljátszotta az ártatlant: 'Bocs, fogalmam sem volt, hogy ott vagy' – mondta”

- emlékezett vissza Rosberg, aki egyébként három közös szezonjuk során eredményesebb volt Schumachernél a Mercedesnél.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!