Fogadási csalással vádolják a világhírű sztárfocistát

Leadta a drótot valakinek az átigazolásáról? Hasonló vádakkal már akadt, akit hónapokra eltiltottak és tízmilliókra bírságoltak.

Fogadásokkal kapcsolatos szabályok megsértése ügyében vizsgálatot indított Kieran Trippier ellen az Angol Labdarúgó-szövetség. Az FA szerint a 29 éves jobbhátvéd tavaly nyári átigazolásával kapcsolatos fogadásoknál merült föl a válogatott futballsztár érintettsége.

Eltiltás és pénzbüntetés fenyegeti az Atleti sztárját, ha bebizonyosodik az érintettsége
Fotó: Getty Images

A tavalyelőtti világbajnokságon negyedik angol válogatott egyik legjobbjának számító Trippier 2019 júliusában szerződött a Tottenhamtől az Atlético Madridhoz. Most két héten belül hivatalosan állást kell foglalnia a transzferhez kötődő fogadásokkal kapcsolatban.

„Már az elmúlt hónapokban is önként együttműködtem az FA-vel, és a továbbiakban is így teszek. Szeretném világossá tenni, hogy profi labdarúgóként mindeddig semmilyen fogadást nem kötöttem, amely kapcsolatos lenne a futballal, és harmadik fél fogadásából sem volt semmilyen hasznom”

- nyilatkozta Trippier.

Hasonló vádak miatt egy korábbi angol válogatott focistát, Daniel Sturridge-ot tavaly hat hétre eltiltották, és 83 500 eurónyi (30 millió forint) pénzbírság megfizetésére kötelezték. Miután az FA túl enyhének találta a büntetést, a bíróság négy hónap eltiltásra és 170 ezer euróra (61 millió forint) módosította. A jelenleg a török Trabzonspornál légióskodó Sturridge a bátyjának adott információkat az esetleges Sevillába szerződésével kapcsolatban.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!