Egyetlen mondattal alázták meg a magyar sportolókat

Philipp Kohlschreiber azt sem tudja, kik ellen kell majd teniszeznie a német csapatnak. Frankfurtban nehéz dolga lesz a mieinknek.

Borzalmasan nehéz helyzetbe került a magyar férfi teniszválogatott, amely legjobb játékosai nélkül kénytelen kiállni a sztárokkal teletűzdelt német csapat ellen a hétvégén Frankfurtban sorra kerülő Davis Kupa-selejtezőn. A mieinktől már az is elismerésre méltó teljesítmény lenne, ha egy-egy szettet elcsípnének.

A magyar csapat kapitányának, Köves Gábornak le kellett mondania Fucsovics Márton és Valkusz Máté játékáról különböző okok miatt (előbbi a magyar szövetséggel fennálló vitája miatt nem utazott el Németországba, utóbbi mononukleózissal küzd). Balázs Attila pedig a nyitónap két egyéni mérkőzése során még biztosan nem lép pályára.

Amíg nálunk a legjobb játékosok kiestek, addig a másik oldal pályára küldheti a világranglista harmadik helyén álló Alexander Zverevet, de Philipp Kohlschreiber (32.), Jan-Lennard Struff (51.) és Peter Gojowczyk (62.) is bevetésre vár.

Velük kell felvennie a harcot Piros Zsombornak (371.) és Borsos Gábornak (552.), valamint az egyéni világranglista-helyezéssel jelenleg nem rendelkező Nagy Péternek és az újonc Szintai Dávidnak. Kohlschreiber őszintén el is mondta, hogy semmit nem tud a magyar játékosokról. Akár még előnyt is jelenthet, ha lenézik a játékosainkat, bajuk is lehet abból, ha csak az ütőt küldik ki a pályára. A tudásbeli különbség, az ellenfélnek kedvező borítás és a hazai pálya előnye viszont mind a németek mellett szól.

„Azzal lennék elégedett, ha ki tudnám hozni a játékosokból a tudásuk legjavát, ilyen jó teniszezők ellen más eredményekben kell gondolkodni. Persze olyat is láttunk már, hogy a legjobbak betliztek bizonyos helyzetekben, a mi játékosainkban pedig benne van, hogy jobb teniszt nyújtsanak annál, mint ami elvárható lenne a ranglistás helyezésük alapján. Ezzel együtt is nagyon nehéz hétvégénk lesz, de emelt fővel fogunk játszani” – nyilatkozta a %RIPOST%-nak Köves az első meccs előtt.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!