Üzentek a huligánok, muszlimokra vadásznak az Eb-n

Egy rettegett hírû angol futballhuligán elárulta, hogy mi a tervük Franciaországban. Úgy tûnik, számukra a futball mellékes lesz.

Másfél héttel az Eb rajtja előtt is folyamatosan aggasztó hírek érkeznek Franciaországból. A terrorveszély, az erőszakba hajló tüntetések, a gyújtogatások, a benzinhiány és az országba érkező futballhuligánok mind-mind baljós előjelek.

Ráadásul a Mirror úgy tudja, hogy a huligánok ezúttal nem (csak) egymás ellen fognak küzdeni, hanem kart karba öltve, szövetséget kötve muszlimokra vadásznak majd. Legalábbis a hírhedt focihuligán, James Shayler garantálja, hogy június 11-én, az angol-orosz meccsen elszabadul a pokol Marseille-ben. Az etnikailag sokszínű kikötővárosnak mintegy 220 ezer muzulmán lakosa van.

Egy héttel később itt, a Stade Vélodrome-ban rendezik az Izland-Magyarország csoportmeccset is, de ekkor már remélhetőleg nem kell tartani "háborútól". A balhés elemek - legyen szó terroristákról vagy focihuligánokról - aligha erre a párosításra hegyezik ki az akcióikat.

Shaylert jól ismeri a francia rendőrség is, ugyanis az 1998-as, ottani világbajnokságon hivatalos személy elleni erőszak miatt letartóztatták. Két hónapot börtönben töltött, de nem tiltották ki az országból, így most visszatérhet, és ez semmi jóval nem kecsegtet.

"Az oroszok gyűlölik a muszlimokat, Anglia ebben a kérdésben az ő oldalukon fog állni. Kaptam jegyet tőlük, az orosz táborból nézem majd a meccset."

Az 50 éves brit huligán hozzátette: arra készülnek, hogy Marseille különböző pontjain lecsapnak az ártatlan helyi muszlimokra.

Shaylernek egyébként a beceneve is beszédes. Marseille disznójának nevezik, amit az 1998-as vb-n érdemelt ki. Az angol-tunéziai meccs után vezették őt el a rendőrök, miután cimboráival "feldúlták" a fél várost.

Jó lesz megint figyelni rá... 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!