A kokain a kedvenc drogja a sztárfocistáknak

Ismét kokainhasználatról számolt be egy angol focista, aki Marija Sarapova doppingbotránya kapcsán szólalt meg. Úgy tûnik, a szer még mindig jelen van a profi futballban.

Egy korábbi angol focista szerint az élsportolók kedvenc drogja a kokain. Nem először vallanak a szer használatáról labdarúgók, Curtis Woodhouse az orosz teniszező, Marija Sarapova doppingbotránya kapcsán a Twitteren írt erről.

Egy korábbi edzőm egyszer bejött az öltözőbe, és azt mondta, ma drogos csapatban vagytok. Ha nem tetszik, haza lehet menni. Sokan felálltak és elmentek.

Woodhouse szerint a kokainhasználat azért gyakori, mert a szer 48 órán belül kiürül a szervezetből.

"Előfordult, hogy hét nap alatt háromszor is tesztelni vittek, de én mindig tiszta voltam."

Az angol FourFourTwo magazin korábban száz focistát kérdezett meg a témáról, és megdöbbentő válaszokat kaptak. A brit játékosok fele azt válaszolta, hogy a futballisták fele drogokkal, többek között kokainnal élnek.

Volt aki arról vallott, hogy saját szemével látta a drogot csapattársainál. Egy másik focistának pedig a rivális meglepő gyorsasága szúrt szemet.

"Emlékszem egy hátvédre, akiről megjegyeztem, hogy nem túl gyors, aztán a következő évben úgy ment, mint a mérgezett egér."

Mutu, Maradona és társai

A brit Channel 4 tévécsatorna egy 2011-es dokumentumfilmjében azt állította, hogy az azt megelőző öt évben mintegy 240 esetben merült fel kábítószergyanú az angol Premier League-ben és a Championshipben játszó labdarúgók kapcsán.

Talán az sem véletlen, hogy Robbie Fowler, a Liverpool korábbi sztárja egyszer úgy ünnepelt, mintha felszívta volna az alapvonalat...

Számos világsztár bukott már le kokainhasználat miatt. A román Adrian Mutut a Chelsea focistájaként kapták el, de a Manchester City klasszisát, Kolo Tourét is tetten érték.

Persze nem csak a brit szigeteken "honos" a szer használata. A futballtörténelem egyik legnagyobb alakja, Diego Maradona 1991-ben a Napoli tagjaként bukott meg a doppingteszten, bevallása szerint akkor már évek óta kokainfüggő volt...

Egy német futballedző, Christoph Daum botránykönyvet írt 2001-ben, amelyben elismerte a drog használatát. Magyarországon tavaly a kajakos, Kucsera Gáborról derült ki, hogy kokainnal élt, kétéves eltiltással sújtották. Szintén a kajak-kenu sportágból bukott meg Csipes Tamara és Dombvári Bence.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!