Létrehozva: 2015.10.31.

Jól jegyezd meg, Storck! A 30 éves álmunkkal játszol!

Rekop György (humorista, TrollFoci) írása a ripost.hu-nak. Bloggerünk ezúttal Bernd Storck szövetségi kapitány ténykedésérõl mondja el határozott véleményét.

Nem tudom, minek nevezzem azt a folyamatot, ami a selejtező-sorozat alatt végbement a magyar labdarúgás háza táján. Mindenesetre inkább emlékeztet egy görög tragikomédiára, ahol a főhős eposzi magasságokból, saját elméjének a börtönébe zuhan, ahol mindenki ellenség, mindenki gyanús.

Itt tart most Storck kapitány. Az első sajtótájékoztatóján megkérdeztem tőle, hogy tudja-e, mit vállal… Majd pajkos mosollyal, és kellő arroganciával azt felelte, hogy nem. Szerinted miért kérdeztem? Trollkodásból, mert mi vagyunk a Trollfoci? Nem! Azért, mert láttam rajtad, hogy fingod sincs, mibe keveredtél, és mosolyogva dugod a fejed a guillotine alá.

Szerinted vicc volt a románok elleni vörös szőnyeges duma? Jót röhögtél rajta, milyen viccesek ezek a magyar szurkolók, mi? Eddig úgy voltunk veled, hogy nem sok vizet zavarsz. A századik beugró, a ló helyetti szamár alternatíva vagy, amihez mi, magyarok már hozzászoktunk. Aki hozzátenni nem tud a dolgokhoz, de legalább el sem vesz belőle.

Eddig a pillanatig. Mégis mi a retek játszódik le a fejedben, hogy 4 héttel a pótselejtező előtt kirúgsz mindenkit, idehozod a sleppedet, és behívod a fél felcsúti akadémiát???

Szerintem a következő történt. Storckot idehozta Pali, hogy szorgoskodjon a kis kezei alatt. Majd amikor a Hertha visszarendelte, első tisztből - mondván, hogy német vagy, Pali hozott - kapitánnyá lépett elő. Elhitte, hogy DéPé úgy belökte a szekeret, hogy majd azzal a lendülettel 30 év után kikormányozza az országot egy világversenyre.

Ezzel nem is lett volna baj, mert a végeredményt tekintve pont leszartuk volna, hogy Storckkal, vagy Dárdaival jutunk ki. (De ha lehet, akkor Dárdaival.) A baj azzal volt, hogy nem vette észre, Dárdai nem betolta a szekerünket, hanem keservesen húzta, és mikor kifogták a kocsi elől, ő már hátulról nem tudta tolni, mert ahhoz kibaszottul kevés.

Ezzel nem a szakmai tudását akarom bántani, mert biztos vagyok benne, hogy jó szakember - láttuk, mit csinált Mervóékkal -, de egy szövetségi kapitánynak más kompetenciákkal is rendelkeznie kell, ami benne nincs meg. De ezen nem kell megsértődnie, mert egyik elődje sem volt tökéletes, sőt!

Ha már itt tartunk, még mielőtt el nem felejtem! Egervári Sanyi bácsinak meg szerintem okosan kéne osztania az észt. A TrollFociTv-be nem tetszik bejönni vendégnek, mert három-null meg nyócegy lesz a téma vissza tetszett vonulni a média elől, de ha mást kell fospermettel locsolni, akkor belefér egy kis „gyurcsányoskodás”… Na, bravó! Pintér? Esetleg volt valami a tolódással?

Visszatérve az aktuális kapitányhoz. Persze megértem én, hogy ha süllyed a hajó, akkor inkább a saját zenekarom húzza, de vajon egy német szakember miért nem képes racionális döntéseket hozni, ahelyett, hogy tisztogatásba kezd, és érzelmi alapon dönt emberekről…

Persze, ha kijutunk, akkor tárgytalan. Lófaszt! Mert ha így jutunk ki véletlenül, akkor ahhoz Storcknak semmi köze nem lesz. Bármi történjen, Storck neve örökké élni fog a köztudatban, vagy így, vagy úgy, mint aki elbaszta az elmúlt 30 év legnagyobb lehetőségét.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ez a fiatal énekesnő csalta hónapokig a vőlegényét Marics Petivel

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

life.hu

Mókusszerűvé vált Jennifer Aniston arca: plasztikai sebész magyarázza el az okokat

hirtv.hu

A Ruszwurm Kft. szerint folyamatosan fizetik az I. kerületi önkormányzatnak a használati díjat + videó

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

vg.hu

Elemző Magyarországról: a választások után konszolidációs program jöhet

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

astronet.hu

Május havi horoszkóp 2024: nagy fordulatok jönnek

ripost.hu

Hirtelenül elhunyt Pintér Marianna

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

TÜZELŐÁLLÁS

Megviselik az események, Szoboszlai eltűnt az emberek elől

TÜZELŐÁLLÁS

"Egyetlen komoly ellenfél" - születésnapi ajándék lenne az olimpia a legendás kapitánynak

TÜZELŐÁLLÁS

Dárdai Pált az önvédelem vezérelte, jól tette, hogy faképnél hagyott mindenkit

TÜZELŐÁLLÁS

„Ez nagyon sokkoló" – Áll a bál a magyar válogatottnál a bohócozás után

TÜZELŐÁLLÁS

Dárdai túllőtt a célon: össztűz alá került, legenda kelt a védelmére

TÜZELŐÁLLÁS

„Hagyd el a csapatomat” – Szalah egész Liverpoolt magára haragította Klopp miatt