Létrehozva: 2015.10.31.

Bármikor összeomolhat az MLSZ kártyavára

Az NB I idei szezonja attól függ, hogy rekordenyhe lesz-e a tél. Az MLSZ betegesen optimista sorsolását akár egyetlen elhalasztott forduló is összezúzhatja.

Az NB I idén megújult. Ez nem csak abban nyilvánul meg, hogy minden eddiginél több pénze van a Fradinak, vasárnap pedig már nemcsak boltba, hanem meccsre se lehet már menni, és a találkozók kétötödét követhetjük csak a tévében, hanem abban is, hogy a 12 csapatra fogyott mezőny miatt 33 forduló lesz az eddigi 30 helyett.

Mivel Magyarország időjárási- és pályaviszonyai korábban a harminc fordulót is elég esetlegessé tették, most is felmerülhet a kérdés, hogy mi van, ha ne adj' isten télen havazni fog, vagy mondjuk kora tavasszal akkora esőzések lesznek, hogy nem csak a paksi pálya lesz alkalmatlan focira?

Az MLSZ sorsolása jól láthatóan betegesen optimista, és első ránézésre sem kizárt, hogy akár egy télről halasztott forduló is összetörheti a képet.

A 2015/2016-os bajnokság őszi szezonjának december 13-án lesz vége, és 2016. február 13-án már újra is kezdődik. Ez pedig azt jelenti, hogy az őszi felvonást egy héttel tolták ki, a tavaszi nyitást pedig laza két héttel hozták előre.

Mi lesz itt, ha jön az igazi tél?

Biztos minden fociszerető ember örül annak, ha hamarabb juthat hozzá aranylábúink produkciójához, de felveti a kérdést, hogy a sorsolás készítői látták mostanában ezeket a pályákat télen? Csak az elmúlt két évet nézve: 2013-ban december 7-én egy egész fordulót kellett lejátszani hófúvásban, 2014-ben pedig az utolsó órákig kérdéses volt, hogy meg lehet-e tartani az utolsó meccseket.

Végül csak az azóta legendássá vált Paks-Nyíregyházát kellett elhalasztani, de valójában a pályák nagy részén józan ember nem rendezett volna meccset. Rögzítsük, hogy most plusz egy hetet képzel oda az MLSZ. A mezőnynek majdnem a felét Budapest adja, a főváros maximum átlaghőmérséklete decemberben 3,5, februárban pedig 4,5 fok.

Tegyük fel, hogy tényleg lesz tél, és lesznek elhalasztott meccsek, azokat mikorra tervezik? Februárban ennél korábban nyilvánvalóan nem lehet focizni. Hétközi forduló már így is van egy, mellesleg tavasszal 90 napra minimum 13 forduló és öt kupanap esik.

Ne törődj a hófúvással, csak rúgd a bőrt!

Mivel később az Európa-bajnokság miatt nem fejezhető be a szezon, bármelyik halasztás további hétközi fordulókat szül, ami nemcsak a nézők szempontjából óriási szívás, hanem a legendásan rossz állóképességgel rendelkező magyar játékosokéból is, akik közül sok még akár a franciaországi Eb-n is érintett lehet.

A sorsolás így egy kicsit kártyavárra kezd hasonlítani, ami tényleg csak úgy maradhat állva, ha minden apró eleme stimmel.

Persze láttuk már az MLSZ-t erőből megoldani dolgokat, végül is ha ők azt mondják, hogy alkalmas a pálya, akkor teljesen mindegy a kőszikla keménységű talaj vagy a nézőcsalogató hófúvás.

Kérdés, mennyire szolgálja ez azoknak a hülyéknek az érdekét, akik még ott vannak a pályánál: a játékosokét és a nézőkét?

Az aggodalmunkat megfogalmaztuk a mindig optimista szövetség sajtóosztályának is, és érdeklődtünk róla, létezik-e B-terv arra az esetre, ha tényleg tél lesz az országban, de választ nem kaptunk.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Max Verstappen egy másik világsztárra cserélte a barátnőjét

origo.hu

Egyre többen halnak meg szex közben, és már kezdik sejteni, miért

borsonline.hu

Fényképes bizonyítékot hozott a jövőből egy időutazó

hirtv.hu

Donáth Anna: Nem ez a cél, hogy egymás torkát kettéharapjuk + videó

ripost.hu

Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

magyarnemzet.hu

Ütött a XV. kerületi gyermekfelügyelő, ha a gyerekek nemet mondtak a szexre

origo.hu

Fejjel lefelé mutogatja a hatalmas melleit Sydney Sweeney - fotók

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 13 tepsis recepttel segítjük az ötletelést szombat-vasárnapra

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

TÜZELŐÁLLÁS

Megviselik az események, Szoboszlai eltűnt az emberek elől

TÜZELŐÁLLÁS

"Egyetlen komoly ellenfél" - születésnapi ajándék lenne az olimpia a legendás kapitánynak

TÜZELŐÁLLÁS

Dárdai Pált az önvédelem vezérelte, jól tette, hogy faképnél hagyott mindenkit

TÜZELŐÁLLÁS

Ezt látni kell, Verstappen kiröhögte az egymást anyázó riválisait - Videó

TÜZELŐÁLLÁS

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

TÜZELŐÁLLÁS

„Csak ültünk az öltözőben, mindenki nézett a másikra" - Szoboszlai Dominik teljesen ledöbbent

TÜZELŐÁLLÁS

Nekiestek Szoboszlainak; váratlan bejelentés Dárdaiéknál