TREZOR

Nagy összegű lakásvásárlási támogatás! Már használt lakásra is felveheted!

880 ezer forint állami támogatást kaphat egy átlagos feltételeknek megfelelő, két gyermekes család a lakásvásárlásához. A július elsejétől életbelépő Családi Otthonteremtési Kedvezmény a korábbi szabályozáshoz képest több újdonságot tartalmaz. A legfontosabb: már használt lakásra is kérhető.
  • Szerző: Ripost

Egy két gyermekes család 880 ezer forintos vissza nem térítendő állami támogatást kaphat az FHB Bank kalkulátora szerint, ha 50-65 négyzetméter közötti használt lakást vásárol és megfelel a támogatás egyéb feltételeinek is.

Negyven felett is

A korábban szocpol-ként ismert lakásvásárlási támogatás - Családok Otthontermetési Kedvezménye (CSOK) -, most életbelépő módosításai szerint már nem csak új-, hanem használt lakás is vásárolható támogatással; életkortól függetlenül igényelhető a támogatás meglévő gyermekek esetén, vagy a terhesség 24-ik hetétől. Negyven év alattiak vállalt gyermek után is kaphatnak hozzájárulást az államtól lakásuk árához.

Az egyetemista 25 éves koráig gyermek

A szabályozás szerint gyermeknek minősül az igénylő 16 év alatti, vagy 16-25 év közötti, nappali tagozatos oktatásban részesülő eltartottja, illetve 16 év feletti, de legalább egy éve megváltozott munkaképességű személy.

A gyermekek számán felül a támogatás mértéke függ a kiszemelt lakás energetikai besorolásától, valamint attól is, hogy a fővárosban, vagy az ország mely más régiójában található. A feltételek részletei olvashatók a kormány.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?