TREZOR

A nap hőse! Fecó fejpálcával alkot remekműveket

Elképesztő festési technikát fejlesztett ki az oxigénhiánnyal született Paulik Fecó. A kerekesszékes fiatalember fejpálcájára erősített ecsettel alkotja remekmûveit. Hamarosan kiállítása lesz!
  • Szerző: Ripost

 

 

Fecó a születésekor elszenvedett oxigénhiány miatt kerekesszékben éli életét, keze és lába nem mozog, s noha a gondolkodása teljesen ép, beszélni sem tud. A fejére erősített mutató pálcával és egy betűtáblával mégis jól megérteti magát.

A jó humorú, derűs életkedvvel megáldott fiatalember teljes élet megélésére törekszik. Imádja a rockzenét, koncertekre jár, időnként naplót ír ír, jelen van a Facebookon és rengeteg barátja van.

Kreativitását a festészetben bontakoztatja ki. Alkotni a fejpálcájára erősített ecsetekkel tud. Számos kiállítása volt már szülőhelyén, Orosházán és Budapesten is, ahol iskoláit végezte. Képeit előszeretettel vásárolják az art brut rajongói.

 

Az art brut mozgalom legjelentősebb alakja Jean Dubuffet (1901—1985) francia származású képzőművész volt. 1949-ben, Párizsban rendezett kiállításának katalógusában jelenik meg először az „art brut” kifejezés, aminek szó szerinti jelentése, nyers, brutális, csiszolatlan művészet.

 – olvasható a Budapest Art Brut Galéria honlapján.

 

A váci kiállítást június 5-én Fördős Attila polgármester és dr. Chikán Csaba, az egyesület elnöke nyitja meg. A kiállított képek megvásárolhatók.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?