tóth gabi
Minél sötétebb, minél keserûbb a csokoládé, annál jobbat teszel vele a testednek. Értékes anyagai valójában minden porcikádat kényeztetik. Mutatjuk, milyen bámulatos változásokat idéz elõ!
A csokoládé a legkedveltebb desszert és nasi világszerte. A magas cukortartalmú tejcsokoládékkal érdemes csínján bánni, míg az étcsokoládék számos módon hatnak jótékonyan az egészségünkre.
A magas kakaótartalmú étcsokoládéban sok az antioxidáns, amely segít megőrizni a bőr feszességét, hidratáltságát. Ráadásul kis mértékben serkentőleg hat a felső hámréteg mikrokeringésére és az UV-sugárzás ellen is hatékonyan véd.
MR-vizsgálatok bizonyítják, hogy a csokifogyasztás élénkíti a keringést az agyban, amitől összeszedettebbek leszünk és jobban fogunk tudni koncentrálni. Az áldásos hatás már öt nap rendszeres étcsokifogyasztás után is érezhető.
Hosszú távon a kezeletlen magas vérnyomás kiváló táptalaja a strokenak, látásvesztésnek, vesebetegségnek és a demenciának is. A kakaó polifenol tartalmának köszönhetően napi pár kocka magas kakaótartalmú csokoládéval javíthatunk a vérnyomáson is, az étcsokoládé ugyanis javítja a vérkeringést.
Kutatások alátámasztották azt is, hogy a jó minőségű csokoládé szintén a magas polifenol tartalma miatt kedvezően befolyásolja, azaz csökkenti a koleszterin szintet is.
A csokoládé feniletil-amint tartalmaz, ami az agy által termelt ingerületátvivő anyag, mely boldogsághormonként segít abban, hogy szerelembe essünk. Tulajdonképpen ez a vegyület az amfetamin természetes formája, mely elárasztja az agyat szexuális izgalom esetén.
No comment...