Ezzel a módszerrel leolvad rólad a makacs, hasi zsír!

A kor elõrehaladtával a súlyfeleslegtõl egyre nehezebb megszabadulni. Különösen a has tájékán. De ennek most vége.

Izomtömegünk a harmincas éveinktől szép lassan csökkenni kezd. Ez eleinte még évente csak nagyjából 0,3 kiló izomveszteséget jelent, 50 éves kor fölött azonban még drasztikusabbá válik a folyamat, és körülbelül évi 0,5 kilóra növekszik a veszteség.

Nem nehéz tehát ezek után belegondolni, hogy évről-évre milyen intenzíven alakul át a testünk. Ez a folyamat nemcsak a feszességet és formásságot érinti, hanem a súlyunkat is, hiszen az izomtömeg szerepe igencsak nagy az anyagcserében is.

Mindenképpen fontos tehát az, hogy ezt a folyamatot megállítsuk, sőt akár megfordítsuk!

A kutatások azt mutatják, hogy heti két, súlyzókkal végzett edzés elegendő ahhoz, hogy megőrizzük az izomtömegünket. Sőt, akár a az izomvesztés folyamatának megfordításához is elegendő lehet! Egy kísérlet során 1600 ember végzett közepes súlyokkal erősítő gyakorlatokat hetente két alkalommal, 12 különböző izomcsoportra dolgoztattak meg. Az eredmény azt mutatta, hogy a tesztalanyok anyagcseréje is felgyorsult, tehát

az izmok fejlesztése egyúttal fogyást is eredményezett, beleértve a hasi zsírpárnákat is.

A legjobb pedig az egészben az, hogy a szervezet izomzatának a súlyzós edzésre adott reakciója ugyanaz volt a 25 és a 70 évesek esetében!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!