A Magyar Péter-lufi elkezdett leereszteni

POLITIK
Létrehozva: 2024.10.06. 12:30

Steve Jobs 13 éve hunyt el: ez történt a családjával azóta

Az Apple egykori vezérigazgatója 2011. október 5-én hunyt el, mindössze 56 évesen. Steve Jobs vagyona sok kérdést vetett fel halála után, hiszen egy özvegyet és négy gyermeket hagyott hátra. Most eláruljuk, mi történt a családdal azóta.

Steve Jobs halála 2011. október 5-én az egész világot megrázta, hiszen sokan úgy gondolták a világ egyik legnagyobb technológiai zsenijét vesztettük el személyében. Ennek azonban már 13 éve és az Apple továbbra is a világ egyik legnagyobb vállalata. Az egykori vezérigazgató hihetetlen vagyona egy ideig úgy tűnt, hogy szinte a levegőben lóg, hiszen nem volt eldöntött, hogy csak az özvegy Lauren Powell-Jobs vagy a gyerekek kezébe is kerül. Bár Jobs halálakor négy gyermeke közül ketten még csak tinédzserek voltak, de mára mind felnőttek és saját karrierüket építik, most el is áruljuk, mi történt velük az elmúlt években.

Apple CEO Dies Steve Jobs
13 éve hunyt el Steve Jobs, így élnek ma a gyerekei, akik semmit sem örököltek vagyonából (Fotó: Qi Heng / Northfoto)

Steve Jobs első gyermeke, az egykori élettársával Chrisann Brennan-el közös Lisa Brennan-Jobs ma már 46 éves és elismert írónő lett. Lisa és édesapja kapcsolata nem indult zökkenőmentesen, hiszen Jobs sokáig nem akarta elismerni a kislányt saját gyermekeként. Végül azonban vállalta az apaságot és kibékültek, bár a kapcsolatuk mindig kissé viharos maradt. Bár az édesapa többször is összeveszett a lányával és megtagadta a tanulmányainak finanszírozását, a végrendeletében több millió dolláros vagyont hagyott rá.

Lisa Brennan-Jobs appears on the Today Show
Steve Jobs lánya Lisa Brennan-Jobs ma írónőként tevékenykedik és ér el sikereket (Fotó: Joe Russo / MEGA / Northfoto)

Steve Jobs gyerekei saját karriert építenek

Az üzletember 1991-ben vette feleségül Lauren Powellt, és néhány hónappal később meg is született első gyermekük, Jobs egyetlen fia Reed Paul Jobs. A fiú ma már 33 éves és kockázati tőkebefektetőként dolgozik saját cégében és főként civil életet él. A párnak ezután két lánya született, de 1992-től Lisa is velük élt. Reed idősebb húga, Erin Siena Jobs 1995-ben született meg, így ma 29 éves és teljesen civil életét él. Az Apple mogul gyermekei közül ő az, aki teljesen visszavonult a nyilvánosságtól. A legfiatalabb Jobs testvér, 1998-ban jött világra Eve Jobs néven. A fiatal lány ma talán a legismertebb közülük, annak ellenére, hogy csak 26 éves, ugyanis modellként kezdett karrierépítésbe, emellett pedig díjugratásban is szép sikereket ér el, amivel igyekszik bebiztosítani a jövőjét.

EXCLUSIVE: Lauren Powell Jobs seen strolling hand in hand with daughter Eve in Portofino, Italy
Steve Jobs felesége a néhai mogul vagyonából él, míg gyermekei saját karrierjüket építik, legkisebb lánya Eve modellként keresi a kenyerét (Fotó: Ale / MEGA / Northfoto)

Steve Jobs és Lauren Powell gyerekei semmit sem örökölte

Lisa mellett a néhai feltaláló vagyonából csak özvegye örökölt, ugyanis a végakaratában kijelentette szeretné, ha gyerekei önerőből lennének sikeresek. Az egykori feleség ezt be is tartja, hiszen a gyerekeik máig nem kaptak a pénzből, amit Lauren legfőképp jótékonykodásra és saját céljaira fordít. Az édesanya amellett, hogy politikai kampányokat is támogat igen költséges hobbikat tart fenn például műtárgyakat is gyűjt és minden erejével azon van, hogy kilépjen az egykori legenda árnyékából és ne csak úgy gondoljanak rá, mint Steve Jobs özvegye, ami valljuk be meglehetősen nehéz feladat.

Guest Arrivals for Macron State Dinner
Steve Jobs fia kockázati befektető lett, de édesanyjával a politikában is részt vesz időnként (Fotó: picture alliance / Consolidated News Photos / Northfoto)

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek