Nagy tömegben vietnámi és thai kamulájkokat vásárolt Magyar Péter

INSIDER
Létrehozva: 2024.09.20. 14:08

Kilencvenéves lett Sophia Loren: íme kilenc titok a színésznőről

Az olasz színésznő reflektorfényben élte az egész életét, s bár férfiszívek millióit dobogtatta meg, egész életében hűséges volt férjéhez, Carlo Ponti producerhez. Sophia Loren szeptember 20-án ünnepli kilencvenedik születésnapját, ennek apropóján összegyűjtöttünk kilenc titkot, amit biztosan nem tudtál róla.

Sophia Loren tavaly combnyaktörést szenvedett, mert elcsúszott a fürdőszobájában, azóta nem lehetett őt látni nyilvános eseményen. A díva élete nyitott könyv a világ számára, sokan tudják például, hogy ő Drew Barrymore keresztanyja, s azt is, Marlon Brandóval utálták egymást. Ezenfelül Sophia Loren fia és magyar menye a Parlamentet is majdnem megkapta a színésznőtől. De van néhány olyan rejtély, ami kevésbé ismert a színésznő életéből, ezeket szedtük csokorba az Origo cikke alapján.

Sophia Loren
Sophia Loren fiatalon hívta fel magára a figyelmet, és idős koráig igazi díva maradt (Fotó: Danny Martindale / Northfoto)

Kilenc titok, amit nem tudtál Sophia Lorenről

1.:  A Magányos apuka megosztaná című Sophia Loren film forgatásán Cary Grant szerelmes volt a színésznőbe, állítólag még egy levelet is írt neki, amiben arra kérte, hogy hagyja el Carlo Pontit, és válassza őt. Egyes pletykák szerint a románc egy rövid időre be is teljesedett, de Sophia tagadta. 

2.: 1962-ben Pontival különváltak útjaik. A producer 1957-ben elvált a feleségétől Mexikóban, és utána elvette Lorent, de öt évvel később bigámia vádjával kellett bíróság elé állniuk, ugyanis Olaszországban nem ismerték el a házasságukat. Szerencsére Ponti exneje felvette a francia állampolgárságot, így 1966-ban újra megházasodhattak. A türelem és az idő őket igazolta: Carlo Ponti és Sophia Loren a férfi 2007-es haláláig együtt volt.

3.: A színésznőt hírbe hozták Marcello Mastroiannival is, akivel 11 közös filmet forgattak. Marcellóról köztudott volt, hogy minden filmes partnerét elcsábította, de Sophiánál nem járt sikerrel.

4.: Az elcsábítás sikertelensége ellenére Marcello élőben csodálhatta meg, nem is egyszer, ahogy Loren sztriptízel!. Először 1963-ban, a Tegnap, ma, holnap című filmben, majd ennek a kicsit „öregesebb verzióját” ismételték meg az 1996-os Divatdiktátorok című filmben. Utóbbiban a színésznő már 60 éves elmúlt.

Sophia Loren
Sophia Loren magyar menye és fia majdnem megkapta a dívától a magyar Parlamentet (Fotó: Mondadori Portfolio / Northfoto)

5.: Sophiáról előkerült az 50-es évekből egy topless fotó, de igazából sosem volt bizonyított, hogy ő szerepel a képen. Házas, olasz, katolikus nőként mindig is fontos volt számára, hogy ne lépjen át egy határt, ha meztelenségről vagy szexjelenetről volt szó. 1963-ban például 1 millió dollárt ajánlottak neki, egy mindössze 4 hetes forgatásért, ahol egy topless jelenetet kellett volna bevállalnia, de nemet mondott rá. A szerepet végül Anita Ekberg színésznő játszotta el, de a topless jelenetet sosem forgatták le.

6.: Elizabeth Taylort megelőzte a legjobban fizetett színésznők listáján. Bár Taylor hamarabb szerződött 1 millió dollárért a Kleopátra című filmre, Loren szintén ugyanennyit kapott az El Cid című történelmi filmért, amit Taylor tüdőgyulladása és a Kleopátra két éves csúszása miatt hamarabb, 1961-ben mutattak be. Ezzel mindketten lenyomták a férfi kollégáikat, ugyanis előttük férfi színész ilyen magas összeget nem kapott filmért.

7.: 1951-ben az akkor 17 éves Sophiának orrplasztikát tanácsolt későbbi férje, Ponti, de a színésznő a sarkára állt, és visszautasította ezt. Állítólag a producer ekkor szeretett bele. Sophia Loren tagadja, hogy valaha felvarratta volna az arcát, de a szakemberek között megoszlanak a vélemények. 

8.: Egyetlen sztárallűrje van: szereti magának megcsinálni a haját, a sminkjét és a manikűrjét, filmszerepei során is kivette a részét ebből a feladatkörből. A 2020-as Előttem az élet című Netflix-filmjében gond nélkül vállalta a szereplést 86 évesen.

9.: 1982-ben 18 napot ült börtönben adócsalásért, de az akkor 48 éves díva a börtönben is dívaként viselkedett. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek