Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
Létrehozva: 2024.09.17.

56 éves lett Anastacia, az egyedi hangú díva

Az énekesnő pályafutása korántsem volt zökkenőmentes, nem beszélve az egészségi állapotáról. Anastacia a nehézségek ellenére is kitartóan építgette zenei pályafutását, amely mára már több mint két évtizedet ölel fel.

Anastacia, teljes nevén Anastacia Lyn Newkirk, amerikai énekesnő, dalszerző és producer; olyan előadó, aki hangjával és személyiségével világszerte ismertté vált. Egyedi, mély és rekedtes hangja, valamint energikus stílusa meghatározta karrierjét és az ezredforduló egyik legnagyobb popsztárjává tette. Az énekesnő szeptember 17-én ünnepli 56. születésnapját, galériánkban összegyűjtöttük néhány emlékezetes pillanatát.

Anastacia
Anastacia erős hangja és alacsony termete miatt kapta a „kis nő, nagy hanggal” becenevet (Fotó: Lionel Hahn / Northfoto)

Tehetségkutatóból indult, toplistás énekes lett

Édesapja énekes, édesanyja pedig színésznő volt, de Anastacia-nak hosszú utat kellett bejárnia, hogy saját karrierje lehessen. Első fellépései háttér énekesként voltak különböző produkciókban, majd feltűnt az MTV tehetségkutató műsorában, az MTV's The Cut-ban, ahol bár nem nyert, de felfigyelt rá a zeneipar. Ez az áttörés vezette őt az első lemezszerződéséhez.

2000-ben jelent meg debütáló albuma, a Not That Kind, amely rögtön óriási siker lett, különösen Európában és Ausztráliában. Az albumon található I'm Outta Love című sláger mindenütt a toplisták élére került, és megteremtette Anastacia egyedi zenei stílusát, amelyben ötvözi a popot, a soult, a rockot és a funk elemeit. Egyedi, mély, erőteljes hangja és kis termete miatt ragadt rá a „kis nő, nagy hanggal” becenév.

Anastacia sokat küzdött az egészségéért

Tizenhárom éves korában az emésztőrendszer krónikus gyulladásos betegségét diagnosztizálták nála, rengetegszer került kórházba, több diétája során életveszélyes állapotba is került. 2003-ban mellrákkal diagnosztizálták, közben mégis tovább dolgozott, ekkoriban készítette el harmadik, cím nélküli albumát, amely 2004-ben jelent meg. 

Egyedi hangja, erőteljes előadásmódja és kitartása nemcsak zenéjében, hanem személyes életében is példaként szolgál sokak számára. Több mint 30 millió eladott lemezzel és számos nemzetközi díjjal a háta mögött, Anastacia ma is meghatározó alakja maradt a zeneiparnak, bár a slágerlisták éléről már háttérbe szorult, sikerült olyan zenét alkotnia, amely generációkon átívelve képes hatni.

Galériánkban összegyűjtöttük az énekesnő néhány fontos pillanatát!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek