Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
Létrehozva: 2024.09.05.
Módosítva: 2024.09.05.

Súlyos sérülést szenvedett Schmuck Andor

Hosszú hetekig tart a felépülés a baleset után. Schmuck Andor mégsem mondta le a fellépését.

Több mint ezer nyugdíjas részvételével zajlott kedden a szépkorúakat támogató Tisztelet Társasága fennállásának 20. évfordulója a Margitszigeti Szabadtéri Színházban. Az eseményen természetesen jelen volt Schmuck Andor, a társaság alapítója is.

Schmuck Andor Tinder Tündérek
Schmuck Andor a könyvbe bemutatóján, még épen (Fotó: Mediaworks archív)

Andor látszólag makkegészségesen ünnepelt a többi résztvevővel. Ám délután már merevítőbe rakott lábbal posztolt egy, a járást segítő bot mellől.

Arra jutottam, hogy a félrelépés nem a szex definíciójáról szól; elég egy rossz lépcső. :-)

– írta a poszt mellé.

Hiába a tréfa, a bokamerevítőt nem osztogatják úgy, mint a kézfertőtlenítőt, ezért a Ripost megkereste a politikust, hogy mesélje el, mi is történt.

Az ünnepség után gondoltam, elsétálok a Margit hídig. Churchillnek igaza volt, amikor azt mondta, "No sport!” [vagyis „Semmi sport!” - a szerk.], ugyanis olyan szerencsétlenül sikerült lépnem, hogy az egyik lépcsőnél egyszerűen leestem.”

Eltört a jobb lábam középső ujja, amit nem lehet se sínbe tenni, se semmi, ezt meg kell várni, hogy meggyógyuljon. Egyszer akartam sétálni a Margitszigeten; hiba volt! Soha többet!"

A törések általában hat hét alatt gyógyulnak, ám Andor arra számít, hogy cukorbetegsége még nyújthat is ezen az időszakon

Szenes Iván rajongói nem maradnak Schmuck Andor nélkül

Ez annál is inkább kellemetlen, hiszen meghívást kapott a szeptember 15-i Szenes Iván Emlékkoncertre.

„Két dalt szólóban fogok előadni az emlékkoncerten, ahol minden évben fellépek. Most az egyik barátommal elkezdtük átalakítani az egyik 50-es méretű cipőmet, hogy arra a hat percre mégiscsak színpadképes legyek.”

Pedig az sem lenne szégyen, ha ülve énekelne, a legnagyobb zenészekkel is előfordul néha, hogy inkább székről adják elő a legnagyobb slágereket. Ám ő erről hallani sem akar.

„Két nagyon jó dalt éneklek, az egyik a Szeretni bolondulásig című. Abban van egy részlet, miszerint De finom lenne! / Csak az a másik észrevenne / S benne lenne! – ezt nem lehet ülve elmondani! A másik – az emlékest történetében először – az Egy tisztes őszes halánték, aminek az utolsó versszaka így szól: Szóval én mondom egy tisztes őszes halánték / A nő számára ajándék / Nincs öreg férfi, hidd el cimborám / legfeljebb túl fiatal leány. Ezt végképp nem lehet ülve énekelni, vagy úgy, hogy az ember egy ilyen papucsban szaladgál.”

Vagyis a „lovagiasság szabályait” betartva, úriemberhez méltón lép majd színpadra. Hiszen a lábujjtörésnél nagyobb baj nem történt. Illetve de: Andor szerint akkor történt a baj, amikor úgy döntött, hogy gyalog indul hazafelé.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek