Íme Orbán Viktor legfontosabb bejelentései az Árvízinfón: ezeken a helyeken a legnehezebb most

INSIDER
SZTÁRDZSÚSZ

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.14.

„Azt vettem észre, hogy neki ez egy stresszforrás” — Sáfrány Emese szívszorító vallomást tett kisfiáról

A sportoló különböző kreatív módszerekkel könnyíti meg kisfia életét. Sáfrány Emese elmesélte, hogy oldja meg a külön neveléséből származó problémákat.

Sáfrány Emese igyekszik mindenben megkönnyíteni kisfia életét. Az, hogy külön nevelik őt Hornyák Ádámmal sokszor összezavarja a kisfiút. Mivel még nagyon kicsi, és nem mindig érti, hogy mikor, mi történik. Anyukája sokszor kénytelen kreatív megoldásokkal előhozakodni.

Sáfrány Emese
A sportoló gyereke érdekében mindent megtesz és Sáfrány Emese párja is igyekszik mindenben összedolgozni a fiukért  (Fotó: Havran Zoltán)

Sáfrány Emese gyereke nem mindig érti, mi történik

Bár Emese és volt párja is mindig igyekeznek elmagyarázni kisfiúknak, hogy melyik napot tölti apával, és melyiket anyával, mivel még csak három éves, ez sokszor bizonytalanságot okoz a számára:

Azt vettem észre, hogy neki ez egy stresszforrás, hogy ilyen bizonytalanságban van.

„Ráadásul nem ilyen fixen osztjuk el, hogy kedden velem van, szerdán veled, hanem mindig előre egyeztetünk, hogy az adott héten kinek, hogy alakul a munkája. De nyilván van egy ilyen megegyezés köztünk, hogy egy héten kivel, mennyit legyen. Viszont a Nolennek mivel kicsi, és még nem ismeri a napokat, meg hogy hány nap van egy héten —, ez neki egy ilyen bizonytalanság. Minden nap azzal kezdődik, hogy ma kivel lesz, megy-e oviba.”

Eddig azt csináltuk, hogy nagyon sokat beszélgettünk vele erről, meg elmondtuk, hogy kivel, hogy lesz, de mégis kiszámíthatatlan volt számára.

Sáfrány Emese
Sáfrány Emese kisfia számára egyelőre maximum annyit érzékel szülei különválásából, hogy valaki hiányzik neki (Fotó: Szabolcs László)

Sáfrány Emese kreatív megoldást talált

Közösségi oldalán osztotta meg, hogy egy színes naptáron, piros és kék mágnesekkel próbálja előre mutatni a kisfiúnak, hogy melyik napját, kivel fogja tölteni. Így kisfia is előre látja, hogy melyik nap, mi fog történni. Emese azt is elmesélte a Ripostnak, nem ez volt az első alkalom, hogy ilyen trükkhöz folyamodott:

Korábban már, amikor megbeszéltük, hogy majd megyünk a játszótérre, mindig kérdezte, hogy mikor. De egy gyereknek nap közben nem tudsz viszonyítani, ezért az órán próbáltam neki megmutatni, hogyha a nagymutató innen ide ér, akkor indulunk el. Ezt nagyon ügyesen megtanulta. Ez alapján gondolkoztam, hogyan tudnék még könnyíteni, ezért találtam ki a naptárat.”

Szerinte az a legfontosabb, hogy szeretetben nevelkedjen kisfia

A sportoló azt is elmondta, hogy bár vannak kihívások a külön nevelésben, kisfiuk érdekében mindig együtt, közösen dolgoznak. Mivel Nolen ebbe született, neki egyelőre ez a normális, hogy az anyukája és apukája külön van. Ő még azt hiszi, hogy mindenkinél így van.

Ha idősebb lesz, őszintén el fogjuk neki mondani, meg fogjuk vele beszélni, miért van ez a kialakult helyzet. Nem az a cél, hogy egymás ellen vagdalkozzunk. Nem az a jó, ha az egyik szülő a másik ellen uszít, hanem hogyha körülötte szeretet van. A gyerek érdekében az a cél, hogy jól össze tudjunk dolgozni.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek