Létrehozva: 2024.09.06.

Alagút szindrómában szenved, hónapokig eltarthat Körtvélyessy Zsolt felépülése

Míg a nyár mindenkinek a pihenésről szólt, a színművész rehabilitáción, majd egy műtéten is átesett. Körtvélyessy Zsoltnál alagút szindrómát állapítottak meg, ám a gyógyuláshoz még több hétre van szüksége.

A Jászai Mari-díjas művész, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház örökös tagja tavaly nyáron megjárta a poklot. Körtvélyessy Zsolt szívműtétje után két nappal újra kórházba került. Az érdemes és kiváló színművészen egy úgynevezett ablációs beavatkozást végeztek: a combján keresztül vezettek be egy katétert a szíve felé, ezzel szüntetve meg a kialakult szűkületet. Az operáció jól sikerült, de a művész bakteriális fertőzése komoly komplikációt okozott, ezért orvosi segítséget kért.

Körtvélyessy Zsolt
Körtvélyessy Zsolt bal kezén három ujja zsibbadt, műtétre volt szüksége (Fotó: Mediaworks archívum)

Körtvélyessy Zsolt alagútszindrómában szenvedett

A színészt két napig a sürgősségi osztályon tartották, ezt követően került át a kardiológiára, ahol közel három hetet töltött. Antibiotikumos kezeléssel próbálták meg kiűzni a szervezetéből a baktériumot, végül a többhetes kúrának köszönhetően sikeresen felépült, és visszatérhetett dolgozni. Azonban Körtvélyessy Zsolt idei nyara sem alakult túl jól. Olyan régóta rendetlenkedett a dereka, hogy krónikus fájdalmai miatt kénytelen volt befeküdni a kiskunfélegyházi rehabilitációs kórházba, ahol nagyjából három hetet töltött. Augusztus közepén újabb egészségügyi problémával nézett szembe, alagút szindrómát állapítottak meg nála, ami miatt műteni kellett. A Ripost érdeklődésére elárulta, még nem épült fel teljesen.

Kiszedték a varratokat. Azt azonban nem jelenthetem ki egyértelműen, hogy teljesen megszűntek a tüneteim. Ez a betegség komoly ujjzsibbadással jár együtt, nekem a bal kezem három ujjamnál jelentkeztek ezek a tünetek."

Azt mondta az orvosom, hogy ennek elmúlásához sok időre van szükség. A teljes gyógyulás eltarthat két, akár három hónapig is. 

„De a műtét jól sikerült, mert már nincsenek fájdalmaim, és az éjszakák is problémamentesekké váltak azóta” – kezdte lapunknak a színművész, aki bár imád utazni párjával, idén sajnos erre ezidáig nem jutott idejük.

Körtvélyessy Zsolt
Hamarosan indul az új évad a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban, három új darabban kapott szerepet (Fotó: Bús Csaba)

„Engem a színpad éltet”

Kaptam egy kis időt, úgyhogy a párommal, Marcsikámmal szeptember közepén egy kicsit el tudunk utazni. Idén sajnos ez a négy nap jutott a nyaralásra, mert közben megjártam a szanatóriumot, majd a műtétem következett. Pécs az egyik kedvenc városom, mindig ott voltak a színházi találkozók. Megint szétnézünk, kirándulunk, meglátogatjuk a fürdőhelyeket, kicsit kényeztetjük magunkat a wellnessz részlegeken” – árulta el mosolyogva Zsolt, aki alig várja, hogy újra a színpadon lehessen.

Túl vagyunk a társulati ülésen Kecskeméten, mindenki tudja, ebben az évadban mi lesz a dolga."

Nekem bőven lesz feladatom, de nem bánom, mert engem a színpad éltet.

„Három új darabban is találkozhat velem a közönség, és Csehov A Három nővér előadást is felújítjuk” – mondta Körtvélyessy.


 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek