Történelmi árvíz fenyegeti hazánkat, így zajlik a védekezés

INSIDER
Létrehozva: 2024.09.06.

Sármos cowboy tálalt ki II. Erzsébet királynőről: „Haláláig szerettem, és azt hiszem, ő is engem”

Lerántják a leplet a megboldogult brit uralkodó és egy sármos amerikai cowboy kapcsolatáról. II. Erzsébet királynő szenvedélyes lótartó volt, a világ egyik legjobb szakemberét alkalmazta.

II. Erzsébet királynő és egy híres lósuttogó „rendkívül szoros” kapcsolatáról rántják le a leplet. Film készül a két éve elhunyt brit uralkodónő és az amerikai lókiképző, Monty Roberts különös ismeretségéről.

II. Erzsébet királynő
II. Erzsébet királynő a legjobb szakembert kérte fel lovai trenírozására, a cowboy-jal igen szoros lett a kapcolatuk (Fotó: Pool / i-Images / afp)

„Haláláig szerettem, és azt hiszem, ő is engem”

Bár a lehető legkülönbözőbb világból származnak, a lovak iránti szeretet egy életre összekötötte őket, a kaliforniai lósuttogó még meghívást is kapott két évvel ezelőtt II. Erzsébet királynő temetésére, ahol főként csak a közeli rokonok és méltóságok voltak jelen.

Ismeretségük több mint három évtizeddel ezelőttre datálódik, 1989-ben vette fel II. Erzsébet a kapcsolatot a cowboy-jal, aki most felidézte:
Elszegődtem hozzá, hogy trenírozzam a lovait és az lovaival foglalkozó embereit."

Fantasztikus volt a kapcsolatunk, olyan szoros, amennyire csak lehetett. Természetesen volt férje meg minden, így nem olyan jellegű volt a kapcsolatunk. De haláláig szerettem, és azt hiszem, ő is engem

– fogalmazott a férfi, aki pontosan azokat a nézeteket vallotta, mint a megboldogult uralkodónő, aki híres volt állatszeretetéről.

Mindig is fontosnak éreztem, hogy a lovak erőszakmentesen élhessenek az emberek közelében. A világ azt hiszi, be kell törni a lovakat, nem úgy a Királynő.

Mikor II. Erzsébet királynő felkérte Monty Roberts-et, hogy látogasson el hozzá, s mutassa be a metódusát, a férfi egy pillanatig sem hezitált.
Mindig igent mondasz, ha a Királynő kéri” – idézte fel a lósuttogó, aki kidolgozta a szisztémát, amivel a lovas kevesebb mint fél óra alatt el tudja nyerni a patás bizalmát.

II. Erzsébet királynő nemcsak nagy lótartó volt, de mindig is tartott corgikat is: nem egyet éppen Monty Roberts nevezett el, ami újabb bizonyíték bizalmas barátságukra. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek