Magyar Péter a migrációpárti brüsszeli szabályokat követeli

POLITIK
Létrehozva: 2024.08.21.

„Ilyenkor még inkább érzem, hogy Magyarországhoz tartozom” – mondta Shane Tusup augusztus 20-ról

Az augusztus 20. kapcsán rendezett Szent István Napi programok szinte mindenkit megmozgattak. Shane Tusup is felköszöntötte Magyarországot, és elárulta, mit jelent neki amerikaiként a nemzeti ünnepünk.

Szerző Dráviczki Ákos

A sportember hosszú évek óta él hazánkban, nehéz lenne neki olyat mondani, amit még nem tapasztalt meg Magyarországból. Shane Tusup a hivatása kapcsán került Magyarországra, de ma már a családja is ide köti, hiszen menyasszonya, Nagy Viktória Zoé május 10-én adott életet kislányuknak, Aurora Ann-nek.

Shane Tusup és Nagy Viktória Zoé
Május 10-én jött a világra Nagy Viktória Zoé és Shane Tusup gyermeke (Fotó: hot! magazin)

Augusztus 20. Shane Tusup szemével

Az augusztus 17–20. között rendezett Szent István Napi programsorozat elképesztő tömegeket mozgatott meg, ezt mindenki igazolhatja, aki megfordult a budapesti Duna-parton. Az interneten is téma volt, számos híresség köszöntötte az államalapítás ünnepét. Nem kivétel ez alól az úszóedző sem, amerikai létére egy kedves gesztussal ő is posztolt Szent István napján.

Bár talán annyira nem is meglepő, hiszen az Amerikai Egyesült Államoknak is van egy hasonló ünnepe, a július 4-én tartott Függetlenség Napja, ami szellemiségében és külsőségeiben (lásd. tűzijáték) is nagyon hasonlít a mi nagy napunkhoz. Ezzel Shane is egyetért.

„Ez a két ünnep tulajdonképpen egyforma” – kezdte a sportvezető a Ripost-nak. 

Úgy értem, mindkettő a függetlenség és egy állam megszületésének az ünnepléséről szól. Úgy látom, a magyar emberek pont úgy tekintenek augusztus 20-ra, mint az amerikaiak július 4-re. Összehozza, egyesíti az embereket, együtt ünnepelnek, és ilyenkor egyébként én magam is még inkább érzem, hogy én is Magyarországhoz tartozom.

Az USA-ban hagyományosan grillezéssel telik ilyenkor a nap, ami nem áll távol tőlünk sem – gondoljunk csak a Magyar Ízek Utcájára –, és bár idén nem ez volt a program, mégis, a nemzeti ünnep családi ünneppé avanzsált Viki és Shane családjában.

„Amióta itt élek, minden évben ünnepeltem én is. Viszont ez egy amúgy is különleges nap számunkra, mert erre a napra esik Viki anyukájának a születésnapja. Így idén is együtt ünnepeltünk. A szüleim is csatlakoztak videóhíváson keresztül, és most először a kislányunk is velünk volt. Egész nap be nem állt a szája” – mesélte mosolyogva az édesapa.

A nap fénypontja: a tűz és fények játéka

Talán kijelenthető, hogy augusztus 20-án mindenki a tűzijátékot várja a legjobban. Idén a tűz és fények játéka már nemcsak a színes durrogásról szólt, hanem látványos fényvető- és drónshow egészítette ki az élményt. Rengeteg ember tolongott a Duna rakpartjain, és követte élőben a tévében a látványosságot, ám Nagy Viktória Zoé és Shane Tusup „igazoltan távol volt”:

Sajnos idén nem láttuk, mert éppen a kislányomat fürdettük és altattuk. Még nagyon pici, így fontos neki, hogy legyen egy napirendje, amit betartunk. És őszintén szólva nekem az az idő, amit vele tölthetek, mindennél fontosabb.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek