Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
Létrehozva: 2024.08.01.

Íme a bizonyíték: Galambos Lajos halálos beteg!

Egy évvel ezelőtt váratlanul halt meg Sinéad O'connor, ír énekesnő. A most nyilvánosságra hozott boncolási jegyzőkönyv szerint COPD okozta a halálát. Galambos Lajos ugyanebben a betegségben szenved...

Galambos Lajosnak 2023. február 15-én kellett volna bevonulnia a börtönbe, hogy letöltse a rá jogerősen kiszabott 3 év hat hónapos börtönbüntetését a víz-, gáz- és áramlopási ügyében, de a zenész nem jelent meg a büntetésvégrehajtási intézet kapujában. Mint kiderült, halasztási kérelmet nyújtott be, és otthonápolásért folyamodott, tekintettel a megromlott egészségügyi állapotára. A bíróság a kérvényt elutasította, így Lajcsi márciusban a legnagyobb titokban megkezdte a büntetése letöltését

Galambos Lajos
Galambos Lajos orvosi papírokkal igazolta, hogy beteg (Fotó: Végh István)

Kitalált betegség? 

A híres zenészt már az első napon kivizsgálásra átszállították a berettyóújfalui börtönkórházba, ezt követően a Közép- dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben töltötte szabadságvesztését, ahonnan július 1-jén bocsájtották reintegrációs őrizetbe. Galambos már a bevonulása előtt azt szorgalmazta, hogy hadd válassza az otthonápolás intézményét, hiszen gyógyíthatatlan betegségben szenved, amit börtön körülmények között nem lehet megfelelően ellátni. De a bv intézmény orvos szakértői szerint ez nem így van, minden elítélt megkapja bent a megfelelő orvosi ellátást, így Galambos Lajos is... A zenész tehát maradt bent, és bizony sokat vesztett az ügyön. 

Mert bár országosan elismert és közkedvelt személyről van szó, mégis egyre hangosabbak lettek azok a hangok, melyek szerint Lajcsi csak kitalálta magának, hogy halálos beteg, hogy ne kelljen börtönbe mennie. Az a tüdőbaj, amiről beszél, nem lehet olyan súlyos, ami miatt ne vonuljon be...

Galambos Lajost sokan vádolták azzal, hogy csak kitalálta, hogy halálos beteg (Fotó: Szabolcs László / Bors)

Meghalt a világsztár 

Sinéad O’Connor, egykoron milliók által rajongott énekesnő az élete utolsó szakaszában a régi fényétől megfosztva, mentális és fizikai betegségektől sújtva élte az életét. Az ír tehetségről a halála előtti két évben mást sem lehetett olvasni, minthogy vallást váltott, muszlim lett, zavaros vallási és társadalmi kérdésekről szóló üzeneteket osztott meg a közösségi oldalain, többször akart nyilvánosan öngyilkosságot elkövetni. Az utolsó csapás az volt az életében, amikor a mindössze 17 éves fia 2022 januárjában öngyilkosságot követett el... Ettől az egykori sztár teljesen összeomlott, másfél évvel a tragédia után, 2023.07.26-án pedig a fia után ment... Az egész világ azt hitte, hogy drogokkal, vagy az önkezével vetett véget az életének, egészen mostanáig, amikor a sztár özvegye, John Reynolds, közel egy évvel Sinéad halála után nyilvánosságra hozta a boncolási jegyzőkönyvet: az énekesnő krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) és hörgőasztma súlyosbodása, valamint egy alsó légúti fertőzés miatt halt meg.

És, hogy mi a közös az énekesnőben és Lajcsiban? Az életveszélyes betegség, a COPD, amit a közvélemény valamiért nem vesz elég komolyan. 

Galambos Lajosnak – most már tudjuk, hiszen a szabadulása után a Frizbi Tv-n elmondta Hajdú Péternek – már a börtönben töltött egy év alatt is romlott az állapota. Kórházi ellátásra volt szüksége, ezért teljes titokban szállították a fővárosba, egy magánklinikára, aztán a Péterfy utcai kórházba. A vizsgálatok pedig kiderítették, hogy speciális altatásban elvégzett műtétre van szüksége, amit a reintegrációs őrizet alatt el is végeznek rajta. 

Azt hitték kitalált betegség 

Lajcsiról tehát sokan azt gondolták – és gondolják a mai napig –, hogy a betegségre hivatkozva kiforgásokat keresett csak, hogy ne kelljen börtönbe vonulnia. A világsztár halála azonban remélhetőleg felnyitja a kétkedők szemét. A zenész tényleg komoly veszélyben van. 

Nagyon sokan azt hitték rólam, hogy ez egy kitalált betegség részemről. Sajnos nem az. Igazoltan COPD betegségben szenvedek. Ezzel kapcsolatban el tudom küldeni az igazságügyi orvosszakértő kivonatát, illetve magát a bv vizsgálati anyagot is. Tehát ez nem kérdés, hanem tény. Nyilván együtt lehet ezzel élni, de egy súlyos betegség. 

Galambos Lajos orvosi leleteiből részlet (Fotó: Galambos Lajos)

 

Lajcsi lelet - blur
Lajcsi orvosi lelete (Fotó: Galambos Lajos)

A krónikus betegség kialakulásához Galambos szerint hozzájárult, hogy a tüdejét extrém módon terhelte a trombitálással, már gyermekkora óta. 

„A reintegrációs őrizet jó lehetőség számomra arra, hogy az egészségügyi állapotomat rendbe tegyem, illetve szinten tartsam” – folytatta az interjúját Lajcsi.  

„Az első utam például a Korányi pulmonológiára vezetett, ott kezelt a kiváló főorvosasszony, aki megvizsgált és kiírta a megfelelő kezeléseket.”

A kérdésre, hogy mit gondol a zenész arról, hogy ezzel a betegséggel teljes életet élhet-e, a következőt válaszolta: 

Nyilván azt a fajta életformát és azt a tüdőterhelést csökkenteni kell. A trombitajáték viszont extrém terhelést jelent, ebből kellene csökkenteni. Ez az elvárás. Az egészségem érdekében természetesen partner vagyok, de ugyanakkor a karrierem szempontjából ez nagyon nehéz kérdés. A zene az életem, és akárhogy is nézzük, nem tervezek még visszavonulni. A megkeresések, melyek az elmúlt pár hétben érkeztek is ezt és engem erősítenek.

Lajcsi nem tervezi, hogy nyugdíjba vonul (Fotó: Szabolcs László / Bors)

Sok negatív megjegyzést kaptam én is és sajnos a gyerekeim is a betegségem miatt... fájdalmas, hogy egy világsztár halála kellett ahhoz, hogy végre elhiggyék, tényleg komoly bajban vagyok, nem szimulálok.

 – fejezte be Galambos Lajos. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek