Létrehozva: 2024.08.16.

„Büszkék vagyunk rád” – 50 éves Egerszegi Krisztina, Csisztu Zsuzsa köszöntötte az úszót

Hihetetlen, hogy 36 év telt el az első olimpiai aranyérme megszerzése óta. Egerszegi Krisztina ma ötvenéves. Csisztu Zsuzsa megható sorokkal köszöntötte az úszót.

Most ért véget az 2024-es olimpia, ilyenkor akaratlanul is eszünkbe jutnak az elmúlt évtizedek legnagyobb sikerei. Például az 1988-as szöuli játékok, amikor a magyar csapat legfiatalabb tagjaként utazott Dél-Korea fővárosába Egerszegi Krisztina. Az ország egy emberként szorított az úszónőért, aki az első döntőjében 100 méter háton országos csúccsal lett ezüstérmes, majd 200 méteres távon mindössze 14 évesen Európa-csúccsal lett olimpiai bajnok.

Egerszegi Krisztina
Egerszegi Krisztina 50 éves lett (Fotó: Mediaworks Archívum)

Egerszegi Krisztina 36 éve szerezte első olimpiai aranyérmét

Így 36 évvel később is a fülünkben cseng Vitray Tamás legendás szurkolása, amikor a verseny közvetítése alatt kiabált a tévés: 

Gyere, Egérke, gyere, kicsi lány!

A siker azonban koránt sem ott ért véget. Ugyanis az 1992-es barcelonai olimpián mindkét számban és 400 méter vegyesen is aranyat nyert. 1996-ban Atlantából 200 méter háton egy arannyal és 400 méter vegyesen egy bronzzal tért haza, majd az ötkarikás játékok után visszavonult a versenysporttól. Azután Egerszegi Krisztina családja került a középpontba, hiszen három gyermek boldog édesanyja.

Ötszörös olimpiai, kétszeres világ- és kilencszeres Európa-bajnok magyar úszó, Egerszegi Krisztina, vagy ahogy sokan becézték, „Egérke” ma kerek évfordulót ünnepel, ugyanis ötvenéves lett. Csisztu Zsuzsa egy közös fotóval köszöntötte a kivételes sportolót születésnapja alkalmából.

„Büszkék vagyunk rád”

Isten éltessen Drága Kriszti!

Nagyon boldog születésnapot kívánok, Drága Egér! 

Megtiszteltetés, hogy ismerhetlek, és büszkék vagyunk rád, elsősorban azért, amilyen ember vagy! 🎂🥂❤️🥰” – írta a televíziós a fotó mellé.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek