Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2024.07.15.

G.w.M tizenkét éves kisfiút karolt fel

Fiatalság – bolondság. Ez a mondás egyáltalán nem igaz arra a fiatal srácra, aki nem egészen tízévesen lett a zene szerelmese, és azóta is ez a cél lebeg a szeme előtt. Benettet G.w.M is segíti.

Szerző Magyar Adrián

A mai világban egyáltalán nem balgaság azt mondani, hogy „az leszel, ami lenni szeretnél”. Az internet segítségével bármi megtanulható, ha elég kitartó az ember. Ezt a fajta nevelést nem lehet elég korán elkezdeni, főleg ha valaki érdeklődik az adott szakma iránt. Így volt ez a tizenkét éves DJ Bennel is, akire G.w.M is felfigyelt.

hot magazin dj benett 12 éves dj G.w.M pártfogoltja
G.w.M rögtön észrevette Benett tehetségét - Fotó: archív / hot magazin

"Két évvel ezelőtt kezdődött minden, amikor a számítógépemen kezdtem dalokat keresni és egy zenei egyveleget készíteni. Abban az időben rengeteg lemezlovast néztem különböző videókon, és nagyon megtetszett, amit a lemezjátszók mögött műveltek. Nagy segítség volt Varga Márk, azaz G.w.M is, aki megtanította az alapokat, de ezenkívül mindent a legnagyobb videómegosztó portálon lévő videókból tanultam" – kezdte Bátaszéki Benett, azaz DJ Ben a hot! magazinnak.

hot magazin dj benett 12 éves dj gwm pártfogoltja
Tízéves kora óta érdekli a zenélés - Fotó: archív / hot magazin

„Szerencsére nagyon támogatnak a szüleim, és szurkolnak nekem”

Kevés tizenegy éves gyerek tudja ennyire egyértelműen, hogy mivel szeretne foglalkozni a felnőtt éveiben, de Benett közéjük tartozik.

"Nem volt zenész a családunkban, így én vagyok az első, aki zenével foglalkozik. Két éve kaptam egy keverőpultot, és egy családi rendezvényen zenéltem először. Szeretem, ha az embereknek zenélhetek. Szerencsére nagyon támogatnak a szüleim, és szurkolnak nekem, olyannyira, hogy nemrégiben, karácsonyra kaptam egy profi keverőpultot, amivel a nagyobb előadók is dolgoznak" – mesélte büszkén.

hot magazin dj benett 12 éves dj gwm pártfogoltja
Barátság alakult ki köztük - Fotó: archív / hot magazin

Barátság alakult ki G.w.M és Benett között

Benett kapcsolata Márkkal még csak rövid ideje tart, azonban a népszerű rapper hamar meglátta a tehetséget a fiatal fiúban. G.w.M híres arról, hogy több, szárnyát bontogató előadót karolt már fel, így nem áll messze tőle a tehetséggondozás, emiatt aztán hatalmas segítség DJ Ben számára.

"A családommal ellátogattunk egy rendezvényre, amin G.w.M is ott volt. Ott megismerkedtünk, és összebarátkoztunk. Később, amikor egy su­li­disz­kó­ban zenéltem, ő fellépőként volt jelen. Látta, hogyan zenélek, és jónak talált, ott barátság alakult ki kettőnk között, azóta pedig men­to­rál engem, és bármiről van kérdésem, igyekszik segíteni." 

Hatalmas megtiszteltetés volt, hogy közreműködhettem az albumán, hiszen ez volt az első ilyen megjelenésem.

"Az egyik dalában szkreccseltem, ami lényegében azt jelenti, hogy a digitálisan forgó lemezt kézzel előre-hátra mozgatják, amivel sajátos hangzást hoznak létre" – árulta el a lemezlovas.

A srác még nagyon fiatal, de nagy karrier áll előtte, főleg ha ugyanilyen kitartással folytatja azt az utat, amit kinézett magának, ehhez pedig minden támogatást és segítséget megkap a környezetétől.

"Egyelőre hobbiként tekintek rá, hiszen számomra a tanulás az első, de a későbbiekben elképzelhető, hogy ezzel foglalkozzak. Folyamatosan fejlesztem magam, és megragadom a lehetőségeket. Szerencsére a suliban az osztálytársaim is mellém álltak, és támogattak."

Régi szakma

Először az 1950-es években jelentek meg lemezlovasok Amerikában. Akkoriban még vi­nil­le­me­ze­ket és magnókazettákat használtak arra, hogy szórakoztassák a közönséget. Magyarországon az első DJ-k közé tartozott Dévényi Tibor, B. Tóth László és Bíró György.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek