SZTÁRDZSÚSZ

Szerző RP

3 hónapja

Pachmann Péter: Én nem tizenöt perc hírnévre vágytam

A TV2 híradósa, műsorvezetője a kezdetektől tagja a csapatnak. A hot! kedvéért felelevenítette a munkája legjobb pillanatait, és arról is mesélt, milyen áldozatokkal járt mindez a családja életében.

Szerző RP

Tisztán emlékszik az első munkanapjára, amikor öt év köztévé után a kereskedelmi csatornához szerződött. Ennek már 25 éve – mondhatni, Pachmann Péter a fél életét a TV2-nél töltötte.

"A tévézést azok bírják, akik nagyon szeretik. Én sem 15 perc hírnévre vágytam, számomra ez egy nagy szerelem. Az első napomon azt éreztem, hogy forradalmárok vagyunk. Küldetésünk volt, hogy a nagyvilág történéseit közérthetően közvetítsük a nézők nappalijába, hogy családtagjuk legyünk. Abban az időben még nem volt internet és okostelefon; minden támogatást megkaptunk, hogy műhold és telefonos bekapcsolás útján a lehető legfrissebb hírekkel szolgáljunk. Igazi úttörők voltunk" – kezdte a tévés a hot!-nak.

Fotó: TV2

Újdonságnak számított az is, hogy egy férfi és egy nő vezette a híradót.

"19 évig vezettem a Tények hétvégi adását Máté Krisztával, majd Várkonyi Andreával és Andor Évával. Mi­után gyermekeim születtek, bevallom, bármennyire is élveztem ezt a munkát, egy idő után nehéz volt, hogy minden hétvégét bent kellett töltenem. Hálás vagyok a mostani hírigazgatónknak, Szalai Viviennek, hogy beülhettem a reggeli Mokkába" – folytatta Péter, aki őszintén vallott arról, hogyan bírja a korán kelést.

"A négy órai kelést az összes kolléga gyűlöli, tíz éve legalább heti háromszor kelek. Korábban éjszakai bagoly voltam, a mai napig nem tudok átállni. A műsor ad hoc jellegét viszont imádom, különösen azokat a pillanatokat, amiktől a technikusok rettegnek. Engem felspannol, ha nagy ritkán adáshiba van: akkor megmutathatom, spontán mit tudok, hogyan tudom kezelni, ha például nem érkezik meg időben egy vendég, és húzni kell az időt. Bevált taktikám, hogy ilyenkor összegzem, ami aznap történt vagy előrevetítem, ami következik" – avatott be a piacvezető reggeli műsor kulisszatitkaiba a rutinos műsorvezető.

A fia, Balázs 17 éves, a kislánya, Anna még csak 7 esztendős. A gyerekek szeretik nézni, ahogy apa dolgozik.

"A fiam a saját útját járja, nem érdekli a tévézés. A mai 18 év alatti nemzedék a telefonjáról azonnal tájékozódik. Ennek ellenére úgy gondolom, az a generáció, aki azon nőtt föl, amit mi alkottunk, tíz év múlva is nézni fogja, ezenkívül rengeteg felület van, ahol lehet dolgozni. Most vagyok 51 éves, szeretnék még sokáig tévézni" – tette hozzá pozitívan.

Szerző RP

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!