SZTÁRDZSÚSZ

Szerző Ripost

1 hónapja

Gyászol a filmes szakma: elhunyt a legendás rendező

Nyolcvanegy éves korában hajtotta örök álomra a fejét Wolfgang Petersen. A rákbetegség szakította el a családjától és szeretteitől, amit sajnos nem tudott legyőzni.

Szerző Ripost

Elhunyt Wolfgang Petersen német filmrendező, forgatókönyvíró és filmproducer, az 1981-ben debütált A tengeralattjáró (Das Boot) világsikerű film alkotója - közölte kedden az asszisztense.

gyertya
Képünk illusztráció Fotó: Pixabay

Petersen 81 évesen, rákbetegség következtében halt meg még pénteken. Asszisztense szerint békésen, családja körében szenderedett örök nyugalomra Los Angeles-i otthonában. Felesége, Maria végig az oldalán volt.

A németországi Emden városában született és Hamburgban nevelkedett rendező szaktudását a berlini Film- és Televíziós Akadémián sajátította el.

Karrierje német bűnügyi televíziós sorozatokkal indult, de az igazi nemzetközi áttörést és az utat Hollywoodba számára a Jürgen Prochnow főszereplésével A tengeralattjáró című film hozta el, amelynek története egy búvárhajó legénységének mindennapjain keresztül mutatja be a háború kilátástalanságát. 

Wolfgang Petersen német filmrendezõ
Fotó: Manuel Bruque / MTI

Petersen 1987-ben költözött feleségével Los Angelesbe, ahol olyan híres színészeket tudott kamera elé csalogatni, mint Clint Eastwood, Dustin Hoffman, Harrison Ford, George Clooney és Brad Pitt.

Rendezésében készültek olyan nagysikerű filmek, mint a Végtelen történet (1984), a Vírus (1995), Az elnök különgépe (1997), a Viharzóna (2000), a Trója (2004) és a Poseidon (2006).

A legendás német filmrendező, forgatókönyvíró és filmproducer feleségét, Mariát, fiát, Daniel Petersent és két unokáját hagyta hátra - írja a SkyNews.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!