SZTÁRDZSÚSZ

Szerző Ripost

2 hónapja

Gáspár Zsolti nekiment Palik Lászlónak: Ő a hibás

Gáspár Győző sokkolóan őszinte interjút adott Palik Lászlónak, és elmesélte, hogy ismét zártosztályra megy, mert nem bírja legyőzni a több mint tíz éve tartó pszichés betegségét. Szerinte a családja a hibás abban, hogy újra és újra visszaesik, az öccse viszont egészen másként látja a helyzetet.

Győzike igencsak komoly beszélgetésben vett részt a Palikék Világa By Manna című internetes műsorban. A betegségéről talán még sohasem beszélt ilyen őszintén, de azt is mondta, hogy szerinte Berki Krisztián azért halt meg, mert magában tartotta, hogy depresszióval küzd. Így nem volt senki a környezetében, aki segíthetett volna neki. Győző nem akar ugyanerre a sorsra jutni, ezért inkább világgá kürtöli, hogy pszichés problémái vannak, ami miatt sokszor a poklok poklát éli meg. Attól fél, hogy ha nem segítenek neki, akkor maga ellen fordulhat, hiszen többször már a határán volt: A múlt héten hét szem gyógyszer helyett húszat vett be... A család a szőnyegen talált rá eszméletlen állapotban. 

Fotó: YouTube

A gondok eredetét Győzike - és a felesége, Bea is - abban látja, hogy az édesapja nem szereti eléggé, a testvére, Zsolti mindig is előrébb való volt, illetve hogy az öccse embertelenül bánik vele, és ellenséges. 

”Ha apukámhoz fordulok, megtagad. Azt mondja: 'Jaj, hát közszereplő, az agyára ment, ezért lett függő.' (…) Amikor a saját édesapáddal próbálsz békülni és bejön a lakásba és kiröhög téged… és azt mondja, hát a Zsolti, az nagy ember, hozzá képest te egy senki vagy! (…) Hiányzik az, hogy az apám elfogadjon (…) Azt nem tudja a Zsolti, hogy mi volt először! Én voltam először, aztán lett Bea asszony, Evelin, Virág. Én betettem őt a műsorba, és most nézd meg, mindenhol, ahol tud, kifúr.” 

Fotó: TV2

Gáspár Győző nyilatkozatát az öccse, Zsolti csak másnap, kedden reggel látta. A Farm VIP című műsor házigazdáját arra kérte a Bors, hogy reagáljon a bátyja szavaira. Zsolti elektronikus úton küldött válaszát változtatás nélkül közöljük: 

"Megnéztem Győző testvérem Palik Lászónak adott interjúját. Ami a családon belüli elszámolást, családi vitákat illeti, azokkal kapcsolatosan azt gondolom, hogy azok senkire sem tartoznak a családunk tagjain kívül. Győző nyilatkozataihoz ennek szellemében nem szeretnék hozzászólni. Nyilván van a dologról véleményem, de azt majd négyszemközt vele fogom tisztázni."

Nyilván az újságírók a szenzációkból élnek, s ennek megfelelően irányítják a beszélgetés fonalát. Palik László kiváló újságíró, kérdezni- és hallgatni is tud, a szakma csúcsa, amit csinál. Kérdeznie sem kellett és mégis létre jött az a beszédszituáció, hogy Győző a kelleténél jobban megnyíljon. Győző jelenleg is pszichiátriai kezelés alatt áll, gyógyszereket szed, lelkileg ilyenkor talán labilisabb, indulatosabb. Nem kívánok újságíró etikai kérdésekbe bocsátkozni, mert nem értek hozzá, de szerintem talán nem kellett volna egy sikeres riport érdekében ezt a helyzetet kihasználni.

"Édesapánknak mindegyikünk csak köszönhet. Gyakorlatilag mindent, vagy legalábbis majdnem mindent. Én a magam nevében azt mondom, hogy az ő példa értékű munkája, szorgalma, tehetsége, szeretete és önzetlensége nélkül egy senki volnék. Véleményem szerint a Gáspár család minden tagjának minden nap kezet kéne csókolnia neki azért, amit értünk tett és tesz a mai napig is."  

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!