Létrehozva: 2022.03.22.

Állami gondozottból lett világutazó a 23 éves magyar fiú

Meglehetősen régen hallottunk Horváth Leonról, ami nem is csoda, hiszen a világot járja.

Szerző Maca néni

Horváth Leont 2016-ban ismerte meg az ország, miután pert nyert  a gyámhivatallal szemben, amit még állami gondozottként indított. A most 23 éves fiúnak nem volt könnyű élete, de sosem vesztette el az önmagába vetett hitét és ez a hit szó szerint messzire repítette, pedig megjárta a hadak útját. Éveken át harcolt múltjának démonjaival. Próbálta elfogadni és elfogadtatni önmagát. Nem tagadja, volt olyan időszaka az életének, amikor  a drogokhoz menekült, de végül meglátta a fényt az alagút végén, ami egy öngyilkossági kísérlet után kezdett el pislákolni előtte. Akkor mélyponton volt, de a történtek tükröt tartottak elé és ráébredt, rossz úton járt és rossz emberekkel vette körül magát. Azóta nagyot fordult vele a világ...

Fotó: Horváth Leon

"Nem mennék bele a részletekbe, de csodálatosan alakult az életem! Olyan ember van most mellettem, akiben életemben először igazán bízhatok és akiről tudom, hogy soha nem hagyna cserben úgy, ahogyan tették olyan sokan korábban" - kezdi a Ripost-nak Horváth Leon, aki szeretné ha végre önálló entitásként tekintenének rá és attól válna ismerté, amit önerőből teremtett. Ilyen például az az alapítvány, aminek az életre hívásán régóta dolgozik és aminek fő célja, hogy utat mutasson és lehetőséget adjon az állami gondozásból kikerült és rendszerint elveszett fiatalok számára. Leon ugyanakkor imád utazni és rajong a gasztronómiáért, így azt tervezi, hogy ezt a két szenvedélyét ötvözve szerez magának nevet, vagyis amolyan utazó gasztrobloggerként szeretne ismertté válni szélesebb körben. Ennek első lépéseként három hónapon át utazgatott másodmagával Dél-Amerikában, ahol rengeteg élményt és inspirációt gyűjtött. 

"Sokáig, talán túl sokáig tartott, mire a nagy káoszban rájöttem, hogy ki is vagyok én valójában. A felismeréshez pedig kellett ez  a biztonság, amit 2 éve kaptam meg egy embertől, aki önmagamért szeret. A kiegyensúlyozottság átlendített a holtponton és már jó ideje lehetőségem van azzal foglalkozni, ami valóban érdekel, ami valóban én vagyok. Ha minden jól megy, az alapítvány, ami nagy álmom, hamarosan elkezdhet dolgozni. Közben pedig lehetőségem nyílt arra is, hogy megismerjem a világot és egyúttal olyan gasztronómiai csodákat is, melyekkel idehaza nem lehet találkozni" - magyarázza lelkesen a fiatal fiú, aki a napokban tért haza Magyarországra. 

Fotó: Horváth Leon

"Elmondani is nehéz, hogy milyen hálás vagyok a sorsnak, amiért összesodort azzal az emberrel, aki mellettem van. Most például együtt jártuk be Costa Ricat, Columbiát, Mexikót és Braziliát. Közel három hónapon át utaztunk és ismerkedtünk a helyi kultúrával és főleg a gasztronómiával. Rengeteget tanultam, hiszen a legtöbb helyen be tudtam lesni olyan autentikus konyhákba, ahol igazi mesterszakácsok készítették a helyi fogásokat. Mindez hamarosan látható lesz a saját blogomon, amihez hatalmas inspirációt adott Polgár Tünde és férje, akiket régóta követek a közösségi oldalakon és a YouTube csatornájukon keresztül" - mesélte Leon, majd elárulta, hogy még egy hatalmas tervet dédelget, ami szintén a gasztronómiához kapcsolódik. 

Fotó: Horváth Leon

"Hamarosan megnyitom a saját lakáséttermemet, ami két helyszínen is üzemel majd. Két meseszép Budapesti ingatlanban várom majd a vendégeket. Mindkét lakásból csodálatos panoráma nyílik Budapestre az egyikhez ráadásul tartozik egy 125 négyzetméteres terasz is, tehát nyaranta a szabad ég alatt kóstolhatják majd meg az érdeklődök például a dél-amerikai konyha remekeit" - árulta el a fiatalember, aki tervei szerint hamarosan újabb utazásokra indul. Szeretné bejárni Indiát  és Észak-Amerikát, hogy újabb inspirációt és tapasztalatokat gyűjtsön. 

 

Szerző Maca néni

Ez is érdekelhet

origo.hu

Migrén miatt fordult orvoshoz egy férfi, vérfagyasztó dolgot találtak a fejében

origo.hu

Háborús üzenetet küldött Oroszország Amerikának

borsonline.hu

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

mandiner.hu

Csak Szlovákia maradt Magyarország mellett – fontos szövetséges fordított hátat

vg.hu

Itt a korainál is koraibb cseresznye, valamin azonban hanyatt esnek a vásárlók

origo.hu

G.w.M hatalmas titkot árult el születendő kisfiáról

mindmegette.hu

Itt a Lidl nagy dobása: ilyen még nem volt egyik hazai boltban sem!

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Tóth Andi kiakasztotta a rajongóit: Akkor a pénz mégis jó belőle?

SZTÁRDZSÚSZ

„Anyukámmal sem használnék egy fürdőszobát” – A Kőgazdag Fiatalok sztárjával nehéz együtt élni

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Young G Béci új eszközt vetett be családja védelmére

SZTÁRDZSÚSZ

"Háromszor sírtam" – Till Attila visszatért, lett egy új testvére

SZTÁRDZSÚSZ

"Sokat fogytál" - Ördög Nóra bikinis képe felrobbantotta a netet!

SZTÁRDZSÚSZ

Olajos popsijával tarol Exatlon Hungary bombázója – Íme a nap legforróbb videója!