7 hónapja

„Bíztunk benne, hogy nem ismétlődik meg a múlt„ – születendő gyermekéért aggódik a Viszkis

Ambrus Attila családja hamarosan négytagú lesz, mivel bármelyik pillanatban megszülethet a második gyermekük. Bíznak benne, hogy ez minél hamarabb bekövetkezik, ugyanis Réka máris túlhordta a kis trónörököst.

Ambrus Attila és felesége, Réka Isten ajándékaként tekintenek a kis Magor érkezésére, aki csodával határos módon természetes úton fogant meg. Bár a felhők felett lebegnek a boldogságtól, amiért megtörtént velük a lehetetlen, mégis van valami, ami beárnyékolja a babavárás pillanatait.

Fotó: Bánkúti Sándor/ Bors

Fokozódik az aggodalmuk

Attila a Bors megkeresésére elmondta, hogy a feleségénél bármikor beindulhat a szülés. Érthető, hogy az esetükben az izgalom a tetőfokára hágott, ugyanis napok óta fogalmuk sincs arról, hogy mikor indul útnak a kis Magor. Az orvos az előzetes számítások alapján november 7-ére, vasárnapra jósolta a kicsi érkezését. Azóta már eltelt két nap, ennek ellenére a Bors lapzártájáig nem volt előjele annak, hogy a baba végre elérkezettnek látná az időt.

Fotó: Lokál

„A feleségem túlhordta a pici babánkat„ – kezdte Attila. A hangjában egyértelműen érezhető volt a teljes bizonytalanság, hiszen bár mindenre felkészültek, erre mégsem számítottak.

Újra megtörténik?

Attila és Réka igyekeznek higgadtak maradni, s abban bíznak, hogy ahogyan a kislányuk születésénél, most is minden a legnagyobb rendben zajlik majd. Bár azt mondják, minden terhesség más, az ő esetükben mégis párhuzamot lehet vonni a két gyermekük érkezését illetően: több mint két évvel ezelőtt ugyanis Anna a kistestvéréhez hasonlóan szintén késve érkezett a világra.

„Bíztunk ab­ban, hogy a kisfiam mostanra megszületik, és nem ismétlődik meg a múlt” – tette hozzá Attila. „Az az igazság, hogy a kislányunk anno egy héttel a kiírt időpont után született meg„ – emlékezett vissza a Viszkis, akinek csak arra volt ideje, hogy pár mondatban válaszoljon a kérdésekre, mivel muszáj minden percét beosztania.

Ki sem lát a munkából

Nagy mennyiségű megrendelést kell még teljesítenie, ráadásul vészesen közelegnek a határidők. Emellett egyetlen vásárt sem hagyhat ki. Attila számára a fontossági sorrend első helyén áll, hogy megélhetést biztosítson a családjának. Ehhez azonban nem csak az ország különböző területein megszervezett vásárokra kell elutaznia. Önálló esteket is vállal élménybeszámolóval, utána pedig bármit kérdezhetnek tőle a résztvevők. Emiatt azonban nő annak az esélye, hogy nem lesz a felesége mellett akkor, amikor beindul a szülés.

Segítséggel fogant meg a kislányuk

Közel három évvel ezelőtt egy lombikprogramnak köszönhetően váltak egy családdá, így jött világra kislányuk, Anna. A doktorok akkoriban közölték velük, hogy csak orvosi beavatkozás segítségével válhatnak szülőkké, éppen ezért igazi csodaként élik meg, hogy a kisfiuk természetes módon fogant meg.

A túlhordás veszélyei

Amikor egy kismama túlhordja a babáját, az a kismamára és a kicsire nézve is komoly veszélyeket tartogat. A pici egyre növekvő méretei miatt romlik a méhlepény vér­ellátása, ez pedig veszélyezteti a vérkeringését. A magzatvíz mennyisége a terhesség előrehaladtával csökken, kevesebb mozgást biztosítva a kicsinek, ami akár farfekvéshez, csípőproblémákhoz vezethet, és megnöveli a császármetszés esélyét.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Tombol Európa ostroma: 2000 migráns rohanta le a spanyol kerítést, halottak is vannak

origo.hu

Csuti elárulta, hogy túltette-e magát Kulcsár Edinán - videó

borsonline.hu

A 14 éves iskolás fiú összeesett és meghalt 30 perccel azután, hogy azt mondta a nagyinak: „Szeretlek”

vg.hu

Romániában jódtablettákat osztanak a lakosságnak

ripost.hu

Egy vagyont bukhat felelőtlensége miatt Marics Peti

magyarnemzet.hu

A volt pénzügyminiszter szerint a németek nem értik, mi vár rájuk

vg.hu

Betilthatják az abortuszt az USA államainak felében! Rengeteg a tüntetés!

lakaskultura.hu

Felújítás és vagyonok költése nélkül is trendi otthon: mutatjuk, hogyan!

origo.hu

Gyógyszerkészítmény az emésztési zavarok ellen (x)

mindmegette.hu

3 recept GYOZA gombóccal, ami azonnal a család kedvence lesz (x)

ripost.hu

Öngyilkos lett egy fiatal nő Óbudán - "A gondnok könyörgött neki, hogy ne tegye!"

origo.hu

Horvátország tele van természettel…(x)

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Csomor Csilla: Előfordult, hogy mellőzve éreztem magam

SZTÁRDZSÚSZ

Sosem látott, exkluzív képek kerültek elő Pécsi Ildikóról

SZTÁRDZSÚSZ

Nem titok többé, Schmuck Andor óriási bejelentést tett

SZTÁRDZSÚSZ

Köllő Babett: Ha valaki mellé odaállok, az nem kamu

SZTÁRDZSÚSZ

„Képtelen vagyok megütni!” - nem bír dacos kislányával a Viszkis

SZTÁRDZSÚSZ

25 éves lett a TV2: Így buliztak a sztárműsorvezetők - Fotó

SZTÁRDZSÚSZ

Csúnya baleset: Véres fotót posztolt Horváth Éva