12 hónapja

Nem akar pénzt kérni a szüleitől Schobert Lara: ezt csinálja a közös nyaralás helyett

Norbi nagylánya nem kér az elkényeztetett tiniéletből, fontos számára, hogy megismerje a családi üzlet minden csínját-bínját, és meg akar dolgozni a pénzért.

Egymás kezébe ad­ják a kilincset az egyik budai be­vásárlóközpont pékségében a ve­vők, egyikük péksüteményt vesz, mások csak egy üdítőért ug­ranak be. Ugyan klimatizált a bolt, a kiszolgálópult mögött ta­lálható sütő tikkasztó meleget áraszt magából, a pultban álldogáló csinos, fiatal eladónőn még­sem látni, hogy szenvedne a műszakja alatt. Mosolyogva beszélget a betérőkkel, egy angol nővel például hosszú perceken át arról értekezik idegen nyelven, hogy milyen összetevőkből áll a kiválasztott kakaós csiga. Ő Schobert Lara, Norbi és Rubint Réka elsőszülött lánya, akinek a családi tervek szerint most éppen a me­seszép Santorini szigetén kellene a pálmafák alatt heverésznie, ahová éppen szülei utaztak a napokban egy Alakreformtáborba. Bár Norbiék szerették volna, ha a lányuk is velük utazik, Lara erősködött, hogy inkább maradna, mert dolgozni akar.

Fotó: Bors

„A saját döntésem volt, hogy itthon maradok. Dolgozni szeretnék, meg akarom ismerni az üzletünket, a termékeket, a vendégeket, és nem mellesleg pénzt is szeretnék keresni. Utálok ugyanis kölcsönkérni a szüleimtől. Jobban esik azt elkölteni, amiért megdolgozom.„

Fotó: Facebook

Lara még csak 17 éves, de már most pontosan tudja, hogy mit akar az élettől, volt is ebből elég konfliktusa otthon – írja a Bors.

„A leválás nem könnyű feladat – mondta egy aggastyán bölcsességével –, főleg apámmal volt sok harcom. Kiskorom óta elég önálló vagyok, szeretném a magam útját járni. Nagyon sok munkát igényel ez a folyamat, mert nekem a Schobert névvel duplán meg kell dolgoznom mindenért, a sikerért, az elismerésért. Nagyon sok előítélettel találkozom” – folytatta a fiatal lány.

Fotó: Bors

„Van, aki nem ismer, de meghallja a nevemet, és azonnal utál. Én ezt elfogadom, megtanultam tudatosan kezelni, nem beengedni az idegenek negatív reakcióit. Az elején persze bántott, hogy úgy ítélkeznek, hogy azt sem tudják, valójában milyen ember vagyok. Ma már nem szorongok emiatt. Inkább me­gyek előre az utamon, és a lehető legtöbb energiát abba fektetem, hogy megvalósítsam magam. Persze„ – tette hozzá kuncogva – „van előnye is az ismertségnek: a napokban voltam Siófokon, ahol fel­ismertek, és mehettem egy ingyen kört az óriáskeréken…”

Schobert Lara fiatalkorát meghazudtolóan érett szemé­lyiség, tisztában van vele, hogy a híres és jómódú család sarjának lenni felelősség.

„Nem akarom a szüleim árnyékában élni az életemet. El szeretnék érni sikereket, a saját erőmből. Persze ehhez elengedhetetlen az a szerető és gondoskodó családi háttér, amiben élek, ez nem kérdés„ – magyarázta La­ra, majd így folytatta: „Szerencsés vagyok, hogy ide születtem, de én nem az a fajta tinédzser vagyok, aki az apucitól kapott luxuskocsiban furikázik a haverokkal minden este. Ha azt kérdezik, hol leszek húsz év múlva, azt válaszolom, hogy lesz egy lovardám, ahol gyerekeket tanítok majd lovagolni, és persze lesz ott egy nagy étterem is a szüleim által életre keltett bolthálózat termékeivel. Mindkettőt szeretném. Továbbvinni, mene­dzselni az Update márkát, és mellette lovakkal foglalkozni. Ez a vágyam. Ezért dolgozom most is ahelyett, hogy a tengerparton koktéloznék – mondta büszkén Lara, majd el is köszönt tőlünk, hiszen újabb vevők érkeztek a boltba, akiket ki kellett szol­gáljon.”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

A kormány elfogadta az Európai Bizottság javaslatait

origo.hu

Megrázó részletek derültek ki a Doktor Balaton sztárjának haláláról

borsonline.hu

A Bors megtudta: Ismert zenésszel jött össze Sáfrány Emese

vg.hu

Ki akarták tűzni az ukrán zászlót a Kígyó-szigeten, de az oroszok lebombázták őket

ripost.hu

Forró: Ördög Nóra vadító fürdőruhás fotót posztolt

vg.hu

Nincs több titkolózás! - újabb elképesztő dolog látott napvilágot Elon Muskról

mindmegette.hu

13 nyári frissítő ital, ami eszméletlen jól hűsít a kánikulában

ripost.hu

Egymásnak estek a háziasszonyok a lekvár miatt: kell vagy sem ez a hozzávaló?

ripost.hu

Ide költözött a börtönből szabadult Fekete Dávid

ripost.hu

14 megyére adtak ki riasztást, durván változik az időjárás

ripost.hu

Egy szál semmiben pózol az újdonsült szingli magyar énekesnő

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Huszonöt éves a Harry Potter, hihetetlen, mennyit változtak a szereplők

SZTÁRDZSÚSZ

Hoppá, még az idén férjhez megy az Exatlon sztárja

SZTÁRDZSÚSZ

Csomor Csilla: Előfordult, hogy mellőzve éreztem magam

SZTÁRDZSÚSZ

Hoppá! Modellként kezdte az ismert magyar színész

SZTÁRDZSÚSZ

"Folyamatosan alszom" - nincs jól Kárpáti Rebeka

SZTÁRDZSÚSZ

Drámai részlet derült ki a közkedvelt magyar színész hirtelen haláláról

SZTÁRDZSÚSZ

Megmutatta szülés utáni alakját a magyar szépségkirálynő